Sluga la doi stapani. Tudorel Toader, pus de Dragnea sa atace la CCR refuzul lui Iohannis

politica

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat ca in aceasta saptamana va redacta un proiect de sesizare la Curtea Constitutionala pentru un conflict juridic de natura constitutionala intre Guvern si presedintele Romaniei dupa refuzul acestuia din urma de a revoca si numi ministrii propusi la remaniere. El a spus ca va prezenta lunea viitoare acest proiect de sesizare si ca daca se va decide sesizarea CCR, aceasta va fi semnata de premierul Viorica Dancila.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a mers luni la sedinta Biroului Permanent al PSD, iar la plecare a spus ca una dintre teme a fost posibila sesizare a Curtii Constitutionale legata de sesizarea Curtii Constitutionale privind un conflict juridic intre Guvern si presedinte, generat de refuzul sefului statului de revocare a celor doi ministri propusi la remaniere, Lucian Sova si Paul Stanescu, si numirea inlocuitorilor acestora – Lia Olguta Vasilescu si Ilan Laufer.

Toader a afirmat ca pana luni va redacta un proiect de posibila sesizare a CCR privind un conflict juridic de natura constitutionala intre Guvern si presedinte.

El a precizat ca va prezenta acest proiect lunea viitoare, iar apoi „cei care au competentele de a decide vor decide daca vor sesiza sau nu CCR cu astfel de conflict”.

„Posibila sesizare va veni, daca va fi cazul, de la Guvrn, parte a conflictului si sub semnatura doamnei prim-ministru”, a adaugat ministrul Justitiei.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: