Slugarnicie, iata lista cu actorii si artistii care s-au inghesuit sa semneze petitia lui Firea. Arsinel si Marcel Pavel sunt printre ei

news

Primaria Capitalei a informat ca petitia initiata de primarul general Gabriela Firea pentru construirea Spitalului Metropolitan a fost semnata de peste 5.500 de cetateni, printre acestia numarandu-se oameni de cultura, reprezentanti ai institutiilor statului sau alte persoane publice. Acestia sunt folositi de Firea in razboiul politic pe care il duce cu Opozitia.

Conform PMB, printre personalitatile care au semnat petitia se numara: managerul Teatrului Municipal Bulandra, Alexandru Darie Maximciuc, directorul Teatrului Tineretului Metropolis, George Ivascu, managerul Teatrului Odeon, Cristian Sofron, directorul Teatrului de Comedie, George Mihaita, managerul Teatrului Mic, Gheorghe Colceag, managerul Teatrului „Ion Creanga”, Lucian Ghimisi, directorul Teatrului de Revista „Constantin Tanase”, Alexandru Arsinel, directorul Teatrului Excelsior, Adrian Gazdaru, managerul Teatrului Masca, Anca Florea, directorul Operei Comice pentru Copii, Felicia Filip, directorii Circului Metropolitan Bucuresti, Bogdan Stanoevici si Sanda Ladosi, managerul Teatrului de Animatie Tandarica, Calin Mocanu, directorul Teatrului „Stela Popescu”, Nicolae Punga, directorul Muzeului Municipiului Bucuresti, Adrian Majuru, directorul Muzeului National al Literaturii Romane, Ioan Cristescu.

Trebuie mentionat ca toti acestia conduc institutii care se afla in subordinea Primariei Generale a Capitalei.

Alte persoane publice care s-au alaturat initiativei Municipalitatii sunt regizorii Petre Nastase si Alice Barb, compozitorul si cantaretul Ovidiu Komorniyk, artistii Marcel Pavel si Pepe-Ionut Pascu, tenorul Andrei Lazar, realizatoarea tv Lavinia Sandru, dar si prezentatoarea tv Andreea Marin.

PMB precizeaza ca au mai semnat petitia presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, prim-ministrul desemnat, Viorica Dancila, ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, ministrul Apararii, Mihai Fifor, europarlamentarul Claudia Tapardel, senatorii Ecaterina Andronescu si Niculae Badalau, precum si parlamentarii de Bucuresti Beatrice Tudor, Robert Cazanciuc, Petre Manole, Diana Tusa.

Primarul Gabriela Firea a initiat pe site-ul www.petitieonline.com o petitie prin care se strang semnaturi in favoarea construirii Spitalului Metropolitan, fiind totodata si primul semnatar.

„Spitalului Metropolitan va cuprinde si urmatoarele specialitati, care, conform statisticilor CASMB, sunt deficitare: terapie intensiva, pneumologie, oncologie, hematologie, radiologie interventionala, chirurgie, chirurgie toracica, anatomie patologica si va avea centre de excelenta pe specializari, ca de exemplu un centru de excelenta in oncologie. Acesta va fi situat intr-o zona care respecta standardele europene, in proximitatea aeroportului, a autostrazii, a transportului public subteran si de suprafata, cu retele de utilitati functionale”, a mentionat PMB.

La ultima sedinta CGMB, consilierii PNL si USR s-au abtinut sau au votat impotriva, astfel incat proiectul privind realizarea obiectivului de investitii Spitalul Metropolitan a fost respins.

Ciprian Ciucu, consilier general PNL, a atras atentia ca este vorba doar despre un „spital ipotetic”, intrucat nu exista niciun studiu de fezabilitate sau buget stabilit.

Grupul USR s-a abtinut de la vot, ceea ce a si dus la respingerea proiectului. Roxana Wring a motivat alegerea prin faptul ca nu exista suficiente informatii referitoare la proiect, mai ales ca in expunerea de motive se precizeaza ca Guvernul nu a dat un raspuns solicitarii pentru terenul SRTV, iar edilul sustine in sedinta altceva.

„Astazi am aflat ca de fapt este vorba despre ambele terenuri. Trebuie sa actionam pe baza informatiilor care ni se dau, de acord. Cu toate ca suntem de acord cu acest proiect, as fi preferat sa ni se dea toate detaliile inainte de aceasta discutie, sa ascultam si punctul de vedere al colegilor de la PNL care se pare ca au alta abordare. Noi o sa ne abtinem. Sunt multe intrebari pe care vrem sa le punem si vrem sa primim raspunsuri intr-un alt cadru”, a spus Roxana Wring in cadrul dezbaterii.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: