Slugarnicie stridenta la varful TVR. Doina Gradea cauta disperata protocolul inexistent cu DNA pentru a nu-l dezmagi pe Dragnea

news

Presedintele director general al TVR , Doina Gradea, a revenit duminica in Capitala, de la Brasov, acolo unde era prezenta la Cerbul de Aur, pentru a verifica situatia sesizata de Liviu Dragnea cu privire la existenta unui protocol secret DNA- TVR, au declarat surse din cadrul TVR pentru Mediafax

Potrivit surselor citate, desi evenimentele din cadrul “Cerbul de Aur” se vor incheia abia duminica noaptea, iar Doina Gradea, PDG al TVR, se afla la Brasov, aceasta a decis sa revina in Capitala.

Sursele au precizat ca Doina Gradea nu ar avea cunostinta de existenta unui protocol secret incheiat intre televiziunea publica si Directia Nationala Anticoruptie. Mai mult, la nivelul conducerii TVR exista nemultumiri cu privire la circuitul documentelor in institutie, care este considerat a fi unul defectuos.

Doina Gradea ar fi cerut, in urma cu ceva vreme, sa ii fie transmise toate documentele clasificate, dar nu le-ar fi primit, spun surse din interiorul televiziunii.

Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat sambata, la Neptun, ca a fost informat ca ar exista un protocol intre DNA si TVR si ca, daca informatia este reala, cineva din conducerea postului public ar trebui sa vorbeasca despre asta.

„Am auzit ca este protocol intre DNA si TVR1. Vorbesc serios. (…) Cineva mi-a spus ieri, daca e asa e un lucru grav. Si daca am auzit chiar as vrea ca macar TVR sa spuna, ca la DNA nu are cine sa vorbeasca. Cineva sa ne spuna. Informatia este adevarata? De ce ar trebui sa fie un protocol secret? De cand are dreptul o institutie judiciara sa clasifice un protocol? In primul rand ca de ce trebuie sa il faci?”, a spus Liviu Dragnea.

„E grav daca exista la TVR un asemenea protocol. Si daca conducerea TVR stie ca este un asemenea protocol si tace este foarte grav”, a mai spus Dragnea.

Intr-un document aparut in spatiul public si care reprezinta un raspuns al TVR catre Andreea Drugus (aceeasi persoana care a solicitat detalii si cu privire la protocolul Ministerului Dezvoltarii cu SRI, in perioada in care Liviu Dragnea era ministru), se arata ca, incepand cu 2008 si pana in prezent, au fost incheiate 30 de protocoale de catre TVR cu institutii publice, dar niciunul cu DNA. Raspunsul a fost dat in 22 august 2018 si este semnat de Adela Stirbescu, coordonator cu atributii de director cabinet al presedintelui televiziunii.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: