Slujbasii lui Voiculescu de la Antena 3 au asmutit Inspectia Judiciara impotriva DNA: „Am avut o discutie cu inspectorii privind sesizarea impotriva lui Grindeanu si Dragnea”

news

Mihai Politeanu, activistul de la Initiativa Romania care a depus plangere la DNA in cazul adoptarii OUG 13, anunta ca a fost chemat la Inspectia Judiciara in urma unei plangeri depuse de Adina Anghelescu si Razvan Savaliuc. Cei doi sunt invitati zilnic in studiourile Antena 3 pentru a ataca DNA.

„Inspectia judiciara face verificari in legatura cu Directia Nationala Anticoruptie si dosarul privind adoptarea ordonantei 13 de catre Guvernul Romaniei. Sesizarea a fost depusa de Jurindex Media SRL, firma Adinei Anghelescu si Razvan Savaliuc (luju.ro si Antena 3).

Pot sa confirm cert pentru ca azi am fost invitat la Inspectia Judiciara si am avut o discutie cu inspectorii privind imprejurarile depunerii sesizarii penale de catre de mine si alti colegi impotriva domnilor Iordache, Grindeanu si Dragnea. Discutia a fost politicoasa.

Deja vu. In urma cu 10 ani, in zorii luptei impotriva coruptiei, dupa ce a explodat scandalul Caltabosul – Remes, eu si cativa colegi de la Freedom House am fost acuzati de Dan Andronic si Victor Ciutacu ca am fi facut publice celebrele inregistrari video/audio cand Remes, Muresan si Ciorba dadeau, intermediau si luau mita pentru trucarea unei licitatii. Si atunci ne-am trezit cu un procuror de la CSM care voia detalii, si atunci ni s-a aruncat un hardau de laturi in cap la Antena 3, si atunci tot felul de tacaniti si tacanite teseau conspiratii in loc sa se concentreze pe activitatea infractionala a ministrilor Guvernului.

Time flies back, taberele sunt aceleasi, am revenit la aceeasi lupta de transee pentru a mentine stabilitatea legislativa si institutionala a DNA, metodele sunt neschimbate, actorii sunt aceiasi, mastile s-au mai schimbat. Am imbatranit si eu si altii in aceeasi piesa de teatru proasta. Partea buna e ca atunci eram o mana de oameni din societatea civila, ambasade si Comisie care luptau pentru continuarea si consolidarea anticoruptiei, astazi suntem multi”, a scris Politeanu pe Facebook.

Inspectia Judiciara a confirmat in urma cu doua saptamani ca face verificari prealabile in legatura cu declaratiile procurorului general al Romaniei, Augustin Lazar, si ale sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, pe marginea OUG 13/2017.

„Confirmam primirea sesizarii jurnalistului Razvan Savaliuc in legatura cu procurorul general, Augustin Lazar, si sefa DNA, Laura Codruta Kovesi. Lucrarea a fost inregistrata si urmeaza sa fie efectuate verificari prealabile pentru a se stabili daca sunt indicii cu privire la savarsirea vreunei abateri disciplinare”, a declarat purtatorul de cuvantul al IJ, Alin Alexandru.

Inspectia Judiciara a primit o sesizare de la jurnalistul Razvan Savaliuc de la site-ul Luju.ro, in care sunt prezentate toate declaratiile celor doi pe marginea OUG 13/2017 si in care se invoca obligatia de rezerva a magistratilor.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: