Slujbasul familiei Dragnea a fost eliberat din arest. Primele declaratii ale lui Liviu Dragne. Cum se incearca disculparea lui Valentin Dragnea

news

Ilie Dragne, administratorul fermei de porci Salcia, a parasit, vineri, arestul Politiei dupa ce ordonanta de retinere, in dosarul de evaziune fiscala de 9 milioane de euro, a expirat. Avocatul acestuia a precizat ca Stefan Dragnea, fiul liderului PSD, a cedat partile sociale detinute la ferma.

Ilie Dragne, administratorul fermei de porci Salcia, detinuta de fiul liderului PSD, a fost pus sub control judiciar, a declarat, pentru Mediafax, avocatul acestuia, Maria Vasii, care il reprezinta si pe Liviu Dragnea.

„In momentul cand vom putea si ne va permite dosarul, vom organiza o conferinta de presa”, a spus succint Ilie Liviu Dragne, la iesirea din arestul Politiei Capitalei, potrivit Digi 24.

„Noi aveam de ieri ordonanta prin care se lua masura controlului judiciar. Este o procedura atipica pentru ca, din punctul de vedere al procedurii penale, nici eu si niciunul dintre colegii mei nu am putea sa explicam cum poate fi justificata retinerea unei persoane cat timp procurorul are deja reprezentarea faptului ca si masura controlului este o masura suficienta”, a declarat avocata Maria Vasii.

Avocata a mai spus ca Dragne a preluat ferma de porci la sfarsitul lunii ianuarie, inceputul lunii februarie. „Ca atare, nu are nicio legatura cu pretinsa lucrare pentru care s-a emis acea factura fata de care procurorii lanseaza acuzatia de evaziune, cu un prejudiciu estimat la 223.000 de lei”, a spus Vasii, potrivit surse citate.

Avocatul Maria Vasii a precizat ca Stefan Valentin Dragnea, fiul liderului PSD Liviu Dragnea, a cedat, la inceputul anului, partile sociale detinute la ferma de porci, fiind doar actionar. Procedura fiind insa in curs, in momentul de fata in Registrul Comertului datele sunt nemodificate, iar Valentin Dragnea de-tine ferma Salcia in proportie de 90%, iar 10% ii apartin administratorului si directorului general, Ilie Dragne.

„Domnul Dragnea Valentin si-a cedat toate partile sale sociale, in prezent societatea se organizeaza in alta forma. Procedura este in curs la Registrul Comertului. Nu depinde de cei doi asociati finalizarea ei. (…) La acea data in companie, erau doi actionari si era actionar Valentin Dragnea. Nu este responsabil pentru ca procurorii il acuza pe domnul Dragne Ilie, administratorul, ca ar fi complice la evaziune fiscala. Domnul Valentin Dragnea nu a fost niciodata administrator, a avut doar calitatea de actionar”, a declarat avocatul lui Ilie Dragne, Maria Vasii, care il reprezinta si pe Liviu Dragnea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: