Slujnica lui Dragnea, mesaj obraznic adresat lui Augustin Lazar: „Procurorul general tot cere. Nicio problema, poate sa ceara”

politica

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, vineri, ca o comisie de la minister analizeaza solicitarea de desecretizare a unor documente privind protestul din 10 august, cerute de procurorii care instrumenteaza dosarul deschis dupa incidentele violente.

„Procurorul general tot cere. Nicio problema, poate sa ceara, noi vom raspunde de fiecare data. Am mai spus ca nu a fost nicio cerere a Parchetului Militar care sa fie amanata sau care sa intampine greutati din partea Ministerului. Am expus demersurile facute, sa nu ne acuze nimeni ca ingreunam ancheta. Referitor la declasificare, cred ca e indeajuns sa ne uitam in Codul Penal, unde avem un articol care spune ca instanta e cea care decide declasificarea, cand considera ca informatiile sunt utile cercetarii judiciare si poate dispune declasificarea totala sau partiala. Noi am expus in explicatii, care sunt considerentele. Nu sunt documente clasificate de ministru, nu sunt documente pentru care ministrul poate dispune declasificarea ”, a spus Carmen Dan. Ea a precizat ca o comisie de la minister analizeaza daca documentele vor fi declasificate.

„Aceasta cerere a procurorului general este in analiza unei comisii din cadrul Ministerului. Daca comisia va dispune in sensul declasificarii partiale a unor date din raport sau din celelalte documente depuse in dosar, vom proceda in consecinta”, a spus Dan.

Pe de alta parte, ministrul a precizat ca nu a fost, pana acum, citata de procurori in dosarul protestului din 10 august.

Procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, a declarat, saptamana trecuta, ca sunt inca documente care trebuie declasificate in dosarul referitor la modul in care au intervenit jandarmii in timpul protestului din 10 august. Intrebat de jurnalisti la sediul Ministerului Justitiei, unde a participat la reuniunea Consiliului de management strategic al institutiilor judiciare, daca in dosarul privind protestul din 10 august sunt documente pe care procurorii le-au cerut si nu le-au primit pana in prezent de la diferite institutii, Lazar a raspuns afirmativ.

„Mereu sunt documente care sunt solicitate pentru a se clarifica toate lucrurile, (…) avem inca documente care trebuie declasificate”, a precizat Lazar. Chestionat daca faptul ca nu au fost desecretizate aceste documente ingreuneaza ancheta, procurorul general a raspuns: „Evident ca este mai dificil, dar eu zic ca pana la urma ele vor fi declasificate”.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: