Slujnica lui Tariceanu la Bruxelles, Norica Nicolai, il acuza pe Klaus Iohannis ca s-a umilit in fata unor oficiali ai unui stat european important

actualitate

Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai a afirmat, sambata, la Ploiesti, ca decorarea de catre presedintele Klaus Iohannis a unor inalti oficiali olandezi reprezinta o „umilinta” si „lipsa de demnitate”.

„Ce ghinion (…) sa ai o tara condusa de un om care ieri decora inalti oficiali olandezi! Un fost prim-ministru al carui partid in 2006, cand Olanda vota aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, s-a opus si a votat impotriva aderarii noastre, iar ieri presedintele nostru l-a decorat pe acest oficial pentru contributia la aderarea Romaniei la Uniunea Europeana. Cata umilinta si cata lipsa de demnitate! E datoria noastra sa recladim si sa reconstruim demnitatea si mandria nationala. (…) ALDE face asta in fiecare zi!”, a spus Nicolai, in discursul sustinut la conferinta de alegeri a ALDE Prahova.

In context, aceasta a precizat ca 2019 trebuie sa fie anul in care ALDE va da „primul presedinte roman si liberal”.

„Anul viitor va fi decisiv pentru noi. Va fi un an in care ne vom alege presedintele. Va fi un an in care vom incerca sa uitam de bataliile pentru democratie pe care foarte multe partide politice, chiar prietene, le mimeaza, de bataliile pentru libertate, pe care foarte multe partide politice, chiar prietene, le simuleaza. Noi am reusit sa fim ceea ce suntem astazi pentru ca noi credem in dreptate, pentru ca noi credem in libertate. (…) Cred ca anul viitor va fi anul ALDE, anul singurului partid liberal care crede in valori, care le continua in istorie (…). 2019 sper sa fie anul primului presedinte liberal autentic, si roman si liberal. E nevoie sa gandim la viitor”, a mai afirmat Nicolai.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: