SNSPA, mesaj slugarnic de ziua traseistului Melescanu: „Una dintre cele mai importante personalitati ale diplomatiei romanesti, un inalt demnitar, distins profesor”

politica

Scoala Nationale de Studii Politice si Administrative (SNSPA) adat publicitatii, miercuri, un mesaj extrem de slugarnic la adresa lui Melescanu cu ocazia implinirii varstei de 80 de ani. „Una dintre cele mai importante personalitati ale diplomatiei romanesti, un inalt demnitar, distins profesor”, este mesajul postat pe pagina de internet a SNSPA.

„Cu ocazia aniversarii a 80 de ani, miercuri, 10 martie 2021, comunitatea Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative (SNSPA) il celebreaza pe prof. univ. dr. Teodor Melescanu, una dintre cele mai importante personalitati ale diplomatiei romanesti, un inalt demnitar, distins profesor al SNSPA si al Universitatii din Bucuresti.

Istoria SNSPA este strans legata de profesorul Teodor Melescanu, dupa cum viata profesorului Teodor Melescanu este la fel de strans legata de istoria SNSPA. Din dorinta de a dezvolta o adevarata scoala nationala, la standarde de calitate internationala, Teodor Melescanu a fost alaturi de SNSPA, din primii ani de la infiintarea universitatii, si pana astazi, in calitate de profesor, oferindu-le studentilor pe care ii indruma un parcurs profesional, ambitie si experienta a peste 50 de ani de cariera diplomatica.

(…) De-a lungul anilor, Teodor Melescanu a reusit sa pastreze echilibrul intre cariera diplomatica, academica si cea de om politic. Cu perseverenta, constiinciozitate si multa putere de munca, Teodor Melescanu a parcurs toate treptele ierarhice universitare, a obtinut recunoastere in cancelariile lumii, intr-un domeniu delicat si elitist ca cel al diplomatiei, si a fost prezent, in ultimii 30 de ani, in politica romaneasca, in actul de guvernare a tarii, in sfera legislativa si, de asemenea, in spatiul relatiilor internationale, unde a reprezentat Romania.

‘Misiunea domnului profesor Melescanu a imbracat anumite virtuti, cum sunt intelepciunea, profesionalismul, responsabilitatea, curajul, puse in slujba statului roman, valori pe care le cultiva SNSPA, ca Scoala de Guvernare’, a sustinut rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie.

Ii uram ‘La multi ani!’, sanatate, o viata lunga si activa, cu cat mai multe impliniri”, este mesajul SNSPA.

Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, a tinut sa posteze acest mesaj si pe pagina sa de Facebook.

Citeste si: Melescanu s-a inscris in al 6-lea partid al carierei de traseist, partidul lui Voiculescu: „Vreau sa aduc ceva nou in politica”

Teodor Melescanu a trecut prin sase partide in cariera sa politica, ultimul partid in care s-a inscris fiind cel al lui Dan Voiculescu, PPU-SL.  In noiembrie 2020, dupa ce a niciun partid nu l-a m,ai dorit pe liste, el a anuntat ca isi va „continua activitatea ca diplomat”.

Melescanu a fost ministru de Externe din partea ALDE in timpul Regimului Dragnea PSD. El i-a tratat atunci cu aroganta si dispret pe protestatarii care au cerut „Justitie, nu coruptie” in Parlament.

Mai mult despre: ,

Comentarii: