„Sobolanii” lui Dragnea si Gadea ajung in atentia CNA: „Stiu ca s-a incalcat legislatia: au fost facute acuzatii fara dovezi”

politica

Dorina Rusu, membru al Consiliului National al Audiovizualului, s-a sesizat in legatura cu afirmatiile „mincinoase” si amenintarile aduse de Liviu Dragnea procurorilor si presedintelui Romaniei, duminica, intr-o emisiune a postului Antena 3, scrie News.ro.

In documentul remis News.ro, Dorina Rusu face referire la emisiunea „Sinteza Zilei” din 10 iunie.

„Pe tot parcursul emisiunii, Liviu Dragnea a facut afirmatii grave, pentru care nu a adus niciun fel de dovezi, iar moderatorul emisiunii nu a intervenit in niciun fel pentru a echilibra situatia. Presedintele Partidului Social Democrat si al Camerei Deputatilor a amenintat procurorii si pe presedintele tarii, a declarat ca UE si NATO «au finantat statul paralel», a facut afirmatii mincinoase la adresa unor ONG-uri si a lasat sa se inteleaga ca, daca lucrurile in justitie nu vor merge asa cum vrea PSD, vor veni la Bucuresti si mai multi manifestanti, care vor ramane cat va fi nevoie”.

Ea a continuat: „Afirmatiile liderului PSD amintesc de anul 1990, cand FSN a scos in strada muncitorii de la IMGB pentru a face ordine, iar minerii au fost chemati la Bucuresti pentru a curata Piata Universitatii de elementele turbulente si pentru a devasta sediile celor «vanduti strainilor» (partidele de opozitie si ziarele care scriau impotriva FSN). Nici de aceasta data moderatorul emisiunii nu a intervenit. Un lider politic raspunde in fata alegatorilor pentru declaratiile sale, dar un jurnalist este obligat sa respecte legislatia audiovizualului”.

In urma depunerii autosesizarii, va urma realizarea raportului demonitorizare, apoi subiectul va fi discutat in sedinta Consiliului.

„Stiu ca s-a incalcat legislatia: au fost facute acuzatii fara dovezi, moderatorul nu a intervenit… As vrea sa se discute cat mai repede in sedinta, dar depinde de ordinea de zi pe care o face domnul Rasvan Popescu. Sunt multe lucruri grave care au ajuns pe TV in ultimele luni, asa ca sunt multe de discutat”, a declarat Rusu pentru News.ro.

Dupa ce cazul va ajunge pe ordinea de zi a sedintei CNA si va fi discutat, va fi luata o hotarare, prin vot, privind sanctionarea postului de televiziune.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android

Mai mult despre: , ,


Comentarii: