Soc la Antena 3 si RTV. PSD-istul din fruntea CCR lauda DNA din perioada Kovesi: „Procurorii au dat dovada de profesionalism in indeplinirea misiunii incredintate de legiuitor”

politica

Directia Nationala Anticoruptie a avut un rol „activ”, in cei 20 de ani de activitate, in reprezentarea intereselor generale ale societatii si apararea ordinii de drept, a afirmat, marti, presedintele Curtii Constitutionale a Romaniei, Marian Enache.

„La doua decenii de la infiintarea Directiei Nationale Anticoruptie ca structura specializata in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, adresez felicitarile mele procurorilor si intregului colectiv, care au dat dovada de profesionalism in indeplinirea misiunii incredintate de legiuitor. In cei 20 de ani de activitate, aniversati astazi, Directia Nationala Anticoruptie a avut un rol activ in cadrul Ministerului Public, in reprezentarea intereselor generale ale societatii si apararea ordinii de drept, precum si a drepturilor si libertatilor cetatenilor”, a transmis Enache, intr-un comunicat de presa.

Potrivit presedintelui CCR, intreaga sfera de atributii conferite Directiei Nationale Anticoruptie si dinamica actiunilor procurorilor in activitatea de investigare „releva importanta acestei institutii in sprijinirea eforturilor de a intari statul de drept in Romania si de a lupta in prevenirea si combaterea coruptiei, in scopul realizarii politicii penale a statului si infaptuirii actului de justitie”.

Citeste si: Noul presedinte al CCR este tot un PSD-ist. Are trei pensii, una speciala, plus indemnizatie de revolutionar

Fosta sefa a DNA, in prezent procuror-sef al Parchetului European, Laura Codruta Kovesi, afirmat marti ca DNA a demonstrat ce inseamna o institutie independenta si le transmite multumiri angajatilor acesteia pentru ca au demonstrat curaj si nu au renuntat.

„In cei 20 de ani, DNA a demonstrat ce inseamna sa fii o institutie independenta. S-au efectuat investigatii fata de persoane care pareau de neatins si s-a demonstrat ca legea este egala pentru toti. I-ati facut mandri pe romani, i-ati facut sa creada in institutii, i-ati facut sa creada in statul de drept. Prin munca voastra ati contribui la schimbarea mentalitatilor, la sensibilizarea societatii cu privire la gravitatea fenomenului coruptie”, a declarat Kovesi, marti, intr-un mesaj transmis cu ocazia aniversarii a 20 de ani de la infiintarea Directiei Nationale Anticoruptie.

Ea le-a multumit fostilor colaboratori, precizand ca „o institutie este puternica la fel ca persoanele care o fac sa functioneze”.

„Imi amintesc de anii in care am lucrat impreuna in DNA. Multa munca, vremuri dificile, am fost supusi unor atacuri constante din cauza investigatiilor noastre, dar noi am continuat cu profesionalism si consecventa. Acesta a fost cel mai bun raspuns, ne-au facut mai puternici. Astazi, vreau sa va multumesc tuturor pentru solidaritate, curaj si hotarare, pentru ca nu ati renuntat. O institutie este puternica la fel ca persoanele care o fac sa functioneze. Sunteti inimile generoase, mintile stralucitoare, curajosi si puternici. Este un privilegiu al Parchetului European de a colabora cu dumneavoastra. Oh, da, cred ca sunt in masura sa faca aceasta comparatie si cred ca trebuie sa fiti foarte mandri. In activitatea mea de zi cu zi la EPPO am aceeasi determinare si aceeasi hotarare, acelasi spirit pe care l-am avut cand am lucrat impreuna in DNA”.

Comentarii: