Soc la varful AUR. 36% din electoratul AUR sustine solicitarile LGBT pentru acordarea de mai multe drepturi

politica

Un sondaj realizat in luna iulie de Avamgarde arata ca nu mai putin de 36% din electoratul AUR se considera „progresist”, adica este de acord cu acordarea de mai multe drepturi minoritatilor sexuale.

In conditiile in care liderii AUR se considera „conservatori” si lanseaza atacuri violente la adresa celor care sustin acordarea de mai multe drepturi minoritatilor sexuale, o buna parte din electoratul AUR se considera „progresist”. Adica este de acord si cu casatoria intre persoane de acelasi sex, arata sondajul Avangarde.

Sondajul mai arata ca 32% dintre romanni se considera „progresisti”.

AUR a anuntat, zilele trecute, ca sustine Guvernul Viktor Orban in conflictul pe care acesta il are cu Comisia Europeana din cauza legislatiei anti-LGBT.

„AUR sustine pozitia exprimata de co-presedintii Grupului ECR, Ryszard Legutko si Raffaele Fitto, care acuza Comisia Europeana de folosirea unor duble standarde fata de natiunile membre ale Uniunii: pe cele obediente le recompenseaza, in timp ce pe cele care o au alta viziune cu privire la viitorul Europei, care pledeaza pentru subsidiaritate si respectarea Tratatelor, dar si pentru familie si valori crestine, le penalizeaza sub false pretexte. Acest tip de santaj risca sa adanceasca clivajele valorice care divid o Europa fragila, sa submineze coeziunea deja precara a Uniunii, mai ales dupa Brexit.

„Natiunile europene se confrunta cu un nedorit si inegal razboi politic si cultural intre doua viziuni diferite asupra Europei. Intr-o parte se afla cateva natiuni demne, care au curajul sa vorbeasca despre onoare si traditie crestina, in plina Europa secularizata, iar in partea cealalta avem de-a face cu o grupare ideologica intoleranta, ce a acaparat institutiile generosului proiect care a fost Europa in viziunea parintilor ei fondatori”, se mai arata in comunicatul AUR.

„AUR se pozitioneaza de partea celor care doresc pastrarea diversitatii culturale si nationale a Europei si care se opun proiectului unei Europe imperiale, care impune prin constrangere o singura viziune despre om si societate. AUR este pentru o Europa a natiunilor, pentru respectarea tratatelor existente si impotriva tratamentului discriminatoriu pe criterii ideologice a statelor membre si a cetatenilor” a mai transmis AUR.

Mai mult despre: ,

Comentarii: