Socialist austriac, ultimatum pentru borfasii PSD. Cat timp mai are Liviu Dragnea pentru a anula modificarile la legile justitiei

politica

PSD va fi exclus din grupul socialistilor europeni daca „daca in urmatoarele saptamani si luni nu vom vedea o schimbare de atitudine” in legatura legile justitiei, a declarat „Spitzenkandidat”-ul social-democratilor austrieci pentru alegerile europarlamentare, Andreas Schieder, joi pentru Austrian Press Agency (APA). „Procedura va fi declansata rapid”, a subliniat Schieder.

La recentul congres PES de la Madrid, partidul de guvernamant din Romania, PSD, a primit ultimatum din partea familiei sale europene: fie abroga contrareforma sa din justitie, criticata intens atat de Comisia Europeana, cat si de propria societate civila, fie este dat afara din familia socialistilor europeni, a spus Andreas Schieder, citat de g4media.ro.

Liderilor PSD prezenti la Madrid li s-ar fi explicat ‘fara drept de apel’ ca ‘veti fi dati afara’ daca modificarile aduse legilor justitiei nu sunt abrogate urgent, a declarat politicianul austriac. Potrivit lui Schieder, inca nu a fost fixata o data concreta pentru excluderea PSD, dar ‘daca in urmatoarele saptamani si luni nu vom vedea o schimbare de atitudine din partea PSD’, procedura va fi declansata rapid, transmite APA.

”Daca vreti sa faceti parte din aceasta familie, trebuie sa respectati valorile noastre fundamentale. Si Liviu a spus ca vor face acest lucru. Vom avea discutii pe aceasta tema in saptamanile viitoare. Nu putem face niciun compromis in acest domeniu. Aceasta este o linie rosie pentru miscarea noastra, asta e o linie rosie pentru Europa”, i-a spus Frans Timmermans lui Dragnea la Madrid.

Mai mult despre: ,


Comentarii: