Socialistii europeni se RUSINEAZA cu penalul Ponta. Premierul n-a fost primit la congresul PES

news

In aceste zile, la Budapesta, are loc congresul Partidului Socialistilor Europeni, unde s-a adunat toata crema politicienilor de stanga din Europa. Seful socialistilor romani, Victor Ponta, nu participa la acest eveniment, liderii socialisti considerand ca prezenta premierului roman le-ar putea afecta imaginea.

Pana acum, Victor Ponta nu a ratat niciun eveniment de seama al socialistilor europeni. Cu atat mai stranie pare absenta sa tocmai de la congresul PES, unde participa toti liderii partidelor socialiste din UE. De altfel, cu aceasta ocazie a candidat pentru o noua functie de presedinte si prietenul sau, Serghei Stanishev. Victor Ponta si-a afirmat puternic sprijinul fata de Stanishev, care a si fost reales, sambata, lider al PES.

Surse politice din Romania sustin ca liderii socialisti i-au sugerat lui Victor Ponta sa nu-si faca aparitia la congres, pentru ca problemele sale penale din Romania ar putea afecta negativ imaginea evenimentului. Ponta avea programata o deplasare la Budapesta, insa a trebuit sa gaseasca altceva in ultimul moment. Pentru a evita explicatii umilitoare privind absenta sa de la congresul PES, Ponta a ales sa onoreze invitatia de a fi prezent la deschiderea Jocurilor Europene de la Baku.

La Baku, insa, Victor Ponta este singurul lider european prezent. Ceilalti sefi de stat sau de guverne din Europa au ales sa boicoteze evenimentul, pentru a nu se afisa alaturi de Vladimir Putin.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: