Socialistii Europeni, sesizati in legatura cu manipularile PSD privind epidemia: „PSD se comporta ca o trompeta a propagandei ruse si minimizeaza pericolul virusului”

politica

Europarlamentarul Siegfried Muresan anunta ca i-a sesizat pe Socialistii Europeni in legatura cu comportamentul PSD fata de epidemia de coronavirus. „Cer Socialistilor Europeni, familia politica europeana din care face parte PSD, sa se delimiteze si sa condamne aceste manipulari”, anunta Muresan.

„PSD neaga pericolul pandemiei de COVID-19, iar prin aceste manipulari pune in pericol sanatatea oamenilor. Cer Socialistilor Europeni, familia politica europeana din care face parte PSD, sa se delimiteze si sa condamne aceste manipulari.

Toata lumea civilizata si toate democratiile europene se lupta cot la cot pentru a combate pandemia de COVID-19.

PSD, in schimb, se comporta ca o trompeta a propagandei ruse si minimizeaza pericolul virusului, in incercarea de a mai castiga putin capital politic.

Numai in tarile nedemocratice vedem politicieni care neaga pericolul virusului fiindca nu sunt capabili sa-l combata.

Numai liderii nedemocratici pun in pericol sanatatea si siguranta oamenilor doar pentru a ramane la putere.

Am vazut acest comportament la PSD in mai multe randuri si cel mai bine am vazut acest lucru la protestele pasnice in 10 august 2018. Il vedem din nou acum cand dezinformeaza romanii diminuand pericolul virusului.

Este clar ca vom putea trata aceasta boala doar atat timp cat numarul de cazuri este tinut in frau, asa cum s-a intamplat in Romania. In momentul in care numarul de cazuri explodeaza, asa cum s-a intamplat in multe alte tari, nu vor mai putea fi tratati toti bolnavii, iar pierderile de vieti se vor multiplica.

Negand evidenta si dezinformand oamenii, PSD arata ca este unul dintre principalii adversari ai romanilor in lupta cu pandemia de COVID-19.

Partidul Socialistilor Europeni, familia politica europeana din care face parte PSD, trebuie sa se delimiteze si sa condamne aceste manipulari care pun in pericol viata oamenilor. Comportamentul PSD este in total dezacord cu principiile si valorile pe care trebuie sa le respecte un partid politic ce se pretinde european”, a scris Muresan pe Facebook.

Citeste si: Fake news de proportii lansat oficial de PSD: „Doar 0,1% din populatie este afectata de COVID-19”

PSD lanseaza oficial un fake news iresponsabil prin care alimenteaza teoriile conspiratiei care sustin ca impactul coronavirusului este minor sau ca virusul nu exista. Bazandu-se pe o testare la gramada facuta de Firea in Bucuresti, PSD a decretat ca „doar 0,1% din populatie este afectata de COVID-19”.

„Sub 0,1% din populatie a fost expusa infectarii cu COVID-19. Asta e realitatea pe care Guvernul vrea s-o ascunda prin blocarea testarii in Bucuresti!

Doar 4 din 4.600 de teste PCR si doar 2 din cele 500 de teste de anti-corpi au fost pozitive, in cele doua studii demarate de Primaria Capitalei. De ce nu vrea Guvernul sa stim aceasta realitate?

Pentru ca ar fi greu sa explice prabusirea economiei nationale si cei peste 400.000 de oameni care si-au pierdut locurile de munca in urma restrictiilor.

Ar fi greu sa explice mastile de proasta calitate, cumparate pe spaga de UNIFARM, in urma obligativitatii impuse de Guvern.

Iar daca romanii ar afla realitatea, n-ar mai putea sa amane alegerile asa cum si-au propus, prin prelungirea la nesfarsit a starii de alerta!”, anunta PSD pe Fascebook.

Insa testarea pusa la cale de Primaria Capitalei nu a fost realizata pe baze statistice si nici stiintifice. Cei 4.600 care au fost testati nu au fost selectati aleatoriu, pentru a stabili un procent corect de infectati din populatia Bucurestiului, nemaivorbind ca nu sunt reprezentativi pentru populatia tarii. Cei 4.600 sunt o parte dintre cei care s-au inscris pentru a fi testati, testarea fiind facuta la gramada.

Anuntul PSD vine in conditiile in care numarul de infectari este in crestere. Alte 388 de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost raportate de la ultima informare transmisa de Grupul de Comunicare Strategica (GCS), numarul total al imbolnavirilor ajungand, marti, la 26.970.

Numerosi medici si specialisti avertizeaza ca situatia devine tot mai grava, insa PSD isi continua campania alimentare a teoriilor conspiratiei privind impactul redus al coronavirusului.

In urma cu o saptamana, Institutul Pasteur din Franta a anuntat ca 5,7% din populatie era la acel moment infectata cu coronavirus.

Mai mult despre: ,

Comentarii: