Sociolog, fost consilier prezidential, anunta o infrangere umilitoare a PSD: „Va ajunge un partid modest, de 12-15%. Isi va schimba si numele”

analize

Sociologul Sebastian Lazaroiu, fost consilier prezidential, estimeaza ca PSD va cunoaste o infrangere majora la alegerile europarlamentare, dupa care acest partid va intra pe o panta puternic descendenta.

„Cea mai mare lovitura o va primi PSD in orasele mari, resedinte de judet. In unele, USR+ va fi pe primul loc, in altele, mai ales in Vest, PSD va fi pe al treilea loc. In toate, PNL si USR+, insumate, vor fi peste PSD. Practic, toti primarii PSD din aceste municipii isi pot face bagajele cu un an inainte de termen.

La Bucuresti, la fel. Firea nu mai poate spera nimic. Primarii de sectoare vor pleca acasa anul viitor. Asta chiar si in conditiile unui singur tur de scrutin. Cum PNL si USR+ vor prelua guvernarea si probabil vor reintroduce votul in doua tururi, se poate zice ca orasele mari au scapat de PSD asa cum il stim. De altfel, cred ca, in 2024, PSD se va prezenta in alegeri cu alt nume.

Va fi un partid modest, de 12-15%, care se va lupta din greu sa scape de povara imaginii celor 30 de ani de tranzitie”, a scris Lazaroiu pe Facebook.

Potrivit ultimului sondaj IMAS inainte de alegeri, PSD este cotat cu putin peste 21%, fiind la un pas de a fi depasit de alianta USR PLUS.

Mai mult despre: ,


Comentarii: