politica

Soferul Budai, mesaj copy-paste prin care il ataca pe Iohannis: „Criminal, doar atat poate Iohannis”

Deputatul PSD Marius Budai a copiat un mesaj de pe pagina colegului sau de partid, Mihai Fifor, si il posteaza pe Facebook ca si cum ar fi al sau. In mesaj se afirma ca „Iohannis refuza intr-o maniera de-a dreptul criminala pana sa si evoce posibilitatea amanarii parlamentarelor”.

„Guvernul Dreptei Unite este singurul responsabil de situatia cu care se confrunta Romania. Si-a imaginat stupid ca doar indemnurile sterile la purtatul mastii, distantare fizica si spalatul mainilor vor fi suficiente pentru a limita pandemia.

In schimb n-a facut nimic concret si eficient pentru a limita raspandirea contaminarii, ba dimpotriva:

– a refuzat testarea masiva ori a sabotat-o acolo unde s-a incercat;
– n-a facut ori a renuntat sa mai faca anchete epidemiologice riguroase astfel incat n-a fost rupt lantul contaminarilor;
– a dispus relaxari cand nu era cazul;
– a deschis scolile, desi stia riscurile. doar pentru a face posibile alegerile locale;
– n-a fost prevazator si desi au trecut 8 luni de pandemie n-a pregatit infrastructura de sanatate publica, inclusiv sectiile ATI pentru a face fata oricarei evolutii a acesteia;
– acum sistemul medical este aproape de colaps.

In ciuda dezastrului de sanatate publica evident, provocat de acest guvern al Dreptei Unite, Iohannis inventeaza in continuare tapi ispasitori, da mereu vina pe altcineva pentru incapacitatea guvernului sau de a gestiona situatia. Refuza intr-o maniera de-a dreptul criminala pana sa si evoce posibilitatea amanarii parlamentarelor, pana cand situatia va permite ca romanii sa voteze fara sa-si puna viata in pericol. Doar atat poate!

PSD reafirma ca eventuala amanare a alegerilor parlamentare va fi impusa doar de realitatea evolutiei pandemiei, asa cum va fi ea in urma gestionarii dezastruoase de catre Guvernului Dreptei Unite”, a scris Budai pe Facebook.

Un mesaj identic a fost postat si de senatorul PSD Mihai Fifor.

Citeste si: De ce il ataca Fifor atat de disperat pe Klaus Iohannis. Spera ca Ciolacu sa nu-l demita pentru proastele rezultate de la locale

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a anuntat marti ca in cadrul sedintei Comitetului Municipiului Bucuresti pentru Situatii de Urgenta s-a decis ca, incepand de miercuri, restaurantele vor putea servi produse in interiorul cladirilor doar pentru persoanele care beneficiaza si de cazare in hotelurile sau pensiunile aferente.

De asemenea, va fi interzisa activitatea salilor de spectacole si concerte, inclusiv a teatrelor si cinematografelor.

„Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfasoara activitati de preparare, comercializare si consum al produselor alimentare si/sau bauturilor alcoolice si nealcoolice in unitatile de tip restaurante si cafenele, in interiorul cladirilor, nu este permisa in Municipiul Bucuresti. Se face o exceptie pentru unitatile de cazare – hotel, pensiune, alte asemenea – unde este permisa servirea in interior, dar numai pentru cei care sunt cazati in respectivele unitati de cazare. O alta precizare se refera la activitatea salilor de spectacole, concerte si alte asemenea. Este interzisa. In momentul in care rata de incidenta va reveni sub 1,5 la mie, vor fi reluate. Ne vom reintruni si vor fi reluate aceste activitati”, a afirmat prefectul Capitalei.

Gheorghe Cojanu a mentionat ca angajatii afectati de restrangerea activitatii operatorilor economici si a unitatilor cultural-artistice vor beneficia de masurile de sprijin potrivit O.U.G. nr. 120/2020. El a adaugat ca reluarea activitatilor restrictionate se va dispune prin hotarare a Comitetului Municipiului Bucuresti pentru Situatii de Urgenta, in conditiile in care rata de incidenta cumulata a cazurilor in ultimele 14 zile va fi mai mica sau egala cu 1,5/1.000 de locuitori.

„In momentul in care rata de incidenta scade sub 1,5 la mie – iar aceasta rata de incidenta ne este comunicata saptamanal – Comitetul pentru Situatii de Urgenta se va intruni deindata si va dispune reluarea tuturor activitatilor care au fost restrictionate pentru o perioada”, a precizat el.

Conform unui comunicat transmis de Institutia Prefectului Capitalei, deciziile au fost luate avand in vedere incidenta cumulata a cazurilor in ultimele 14 zile, respectiv 1,86/1000 locuitori in municipiul Bucuresti.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa
Tags: marius budai

Recent Posts

Piedone o acuza pe Anca Alexandrescu ca a luat spaga: „Vrei sa spun eu despre traistele tale pe care le-ai carat?” – Video

Scandal in direct la Realitatea Plus, luni seara, intre o realizatoare a postului, Anca Alexandrescu,…

O oră ago

Propagandistii Kremlinului sustin ca Occidentul a pierdut Razboiul Rece: „Finlanda si-a mentinut existenta datorita Uniunii Sovietice”

Directorul general al studioului de film Mosfilm, Karen Sahnazarov, sustine ca Uniunea Sovietica a castigat…

2 ore ago

Diana Sosoaca, discurs legionar in plenul Parlamentului: „Iudeo-bolsevicii au omorat peste 800.000 de romani in temnitele comuniste”

Senatoarea Diana Sosoaca a sustinut, marti, 14 mai, in Parlament, cu ocazia „Zilei solidaritatii si…

32 de minute ago

Fondul Monetar International va acorda o noua transa de imprumut Argentinei, laudand politica de austeritate a presedintelui Milei

Fondul Monetar International, cel mai mare creditor al Argentinei, a acceptat luni sa elibereze urmatoarea…

O oră ago

Putin se va intalni cu Xi la Beijing, pentru a discuta despre metodele prin care ar putea schimba ordinea mondiala

Liderul chinez Xi Jinping ii va ura joi bun venit in China lui Vladimir Putin…

30 de minute ago