Soferul care a omorat CINCI oameni la Braila: „Asta e, s-a intamplat”

news

Soferul care a omorat la Braila cinci oameni in statia de autobuz, drogat cu trei substante interzise, are o explicatie neasteptata pentru fapta sa. Barbatul sustine ca pedalele s-au blocat, din cauza covorasului de la masina.

Un cocktail de trei substante interzise avea in sange soferul, cand medicii l-au testat, imediat dupa accident. Diazepam, Canabis si amfetamina au aratat analizele. Tanarul de 27 de ani neaga ca ar fi luat vreo substanta interzisa, scrie digi24.ro.

„S-a tras mai mult covorasul de la masina sub pedale si n-am mai putut, asta e, s-a intamplat. Am intrat intr-o depasire, n-am mai controlat masina si asta a fost… cel mai rau imi pare pentru persoanele decedate, condoleante familiilor, chiar n-as fi vrut sa se ajunga la asa ceva”, a declarat soferul.

Drogurile n-au fost singura descoperire a medicilor. Acestia si-au dat seama ca tanarul figura in evidenta lor cu o criza de epilepsie. Iar legea spune ca cei care sufera de aceasta afectiune isi pierd dreptul de a conduce pentru o perioada, de la ultima criza.

„Solicitantul care a avut o prima criza de epilepsie neprovocata poate fi declarat apt pentru condus dupa o perioada de 6 luni in care nu au mai avut loc crize si daca s-a efectuat o evaluare medicala corespunzatoare. Autoritatile nationale pot permite conducatorilor auto cu prognostic bun recunoscut sa conduca inaintea incheierii acestei perioade”, a explicat medicul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: