Soferul lui Nicolicea a amenintat cu moartea un cunoscut jurnalist. Ce asteptari concrete are Dragnea de la viitorul ministru al Justitiei

news

Jurnalistul Alexandru Cautis afirma ca a fost amenintat cu moartea, in 2015, de catre soferul lui Eugen Nicolicea dupa ce intr-o emisiune la Realitatea TV a dezvaluit legaturile lui Miron Mitrea cu inculpatii din dosarul Tel Drum.

„Dupa acea emisiune, in fata sediului Realitatii TV am fost amenintat, in genul in care a fost deunazi amenintata Emilia Sercan, de catre un individ ce adusese cu masina un invitat in emisiune, chiar dupa dezvaluirile mele. Individul era subofiter SPP, mai exact spp-istul sofer al lui Eugen Nicolicea”, scris Cautis pe plusinfo.ro.

El explica apoi ca principala misiune a lui Eugen Nicolicea la Ministerul Justitiei va di sa anihileze dosarul Tel Drum.

Postarea integrala:

Pentru oricine i-a ascultat luarile de cuvant in Parlament sau mesajele publice rostite in diverse ocazii este evident ca Eugen Nicolicea se numara printre cei mai inversunati stricatori ai legilor tarii in favoarea infractorilor din politica. Din pleiada de parlamentari asemenea lui Nicolicea, Dragnea l-a ales pe acesta pentru fotoliul de ministru al Justitiei nu doar fiindca Nicolicea este gargaragiu si siluitor de legi, ci pentru o legatura cu un dosar care-l doare pe Dragnea: dosarul TelDrum.

Anihilarea dosarului Teldrum, misiunea lui Nicolicea

In urma cu patru ani, la o emisiune moderata de Rares Bogdan am dezvaluit impreuna cu domnul Teodor Nitulescu, fost prefect de Teleorman, legaturi multiple ale lui Liviu Dragnea cu firma TelDrum. (Multe din acele date le-am oferit si DNA-ului inca din 2007, dar DNA-ul, condus pe atunci de Daniel Morar, le-a tinut ascunse la sertar…) Printre datele prezentate in emisiune a fost si un detaliu naucitor: anume faptul ca la o partida de vanatoare din decembrie 2001 Miron Mitrea personal i-a indicat lui Dragnea sa preia de la CJ Teleorman compania de stat TelDrum. La acea partida de vanatoare Mitrea le-a propus preluarea TelDrum lui Dragnea si lui Nitulescu. Dragnea era presedintele Consiliului Judetean Teleorman, proaspat trecut de la PD la PSD, iar Nitulescu era prefect de Teleorman. Teodor Nitulescu a declarat la DNA inca din 2007 acest amanunt, dupa ce l-am publicat in Academia Catavencu in acelasi an. In dosarul TelDrum pe care DNA il instrumenteaza azi, prin procurorul Alexandra Lancranjan, a fost depusa de asemenea de catre Teodor Nitulescu si aceasta declaratie cu privire la faptul ca Miron Mitrea este cel care i-a dat ideea lui Dragnea de a prelua in nume propriu TelDrum. Mai sunt cateva detalii importante care nu stiu daca apar la dosar, dar e bine sa fie avute in vedere:

  • Miron Mitrea este cel care l-a adus pe Dragnea de la PD la PSD in 2001.
  • Ca sa-l coopteze, Miron Mitrea, deputat PDSR de Vrancea, l-a pus in 2001 pe Marian Oprisan, pe atunci presedinte de Consiliu Judetean la Vrancea din partea PDSR, sa-l ia intr-o vizita in SUA si pe presedintele CJ Teleorman, de la PD, Liviu Dragnea. Acolo, in SUA, s-a cimentat intelegerea de trecere a lui Dragnea la PSD, sub obladuirea lui Miron Mitrea.
  • Ulterior, tot sub obladuirea lui Mitrea, Liviu Dragnea este pus vicepresedinte al Uniunii Consiliilor Judetene din Romania, presedinte al UNCJR fiind… Mircea Cosma (baronul de Prahova).
  • Pe langa Dragnea, Mitrea a mai pescuit pentru PSD un PD-ist: pe Radu Mazare. Ulterior intre Radu Mazare si Liviu Dragnea s-a cimentat o puternica prietenie bazata pe afaceri, unele la vedere, cum este Polarisul care face servicii de salubrizare in Teleorman, altele ascunse, ca cele din Brazilia dezvaluite putin de presa. (o sa vina si vremea lor)
  • Manuela Mitrea, nevasta lui Miron Mitrea, a fost doua mandate, in perioada 2008-2016, deputat de Constanta, datorita prieteniei sotului ei cu Radu Mazare.
  • Aceeasi Manuela Mitrea a fost alte doua mandate, in perioada 2000-2008, deputat de Mehedinti.
  • Miron Mitrea si Manuela Mitrea sunt nasii de cununie ai lui Eugen Nicolicea, deputat de Mehedinti si el…

Va spuneam la inceputul articolului ca am dezvaluit la Realitatea TV in 2015 legatura lui Mitrea cu dosarul TelDrum. Dupa acea emisiune, in fata sediului Realitatii TV am fost amenintat, in genul in care a fost deunazi amenintata Emilia Sercan, de catre un individ ce adusese cu masina un invitat in emisiune, chiar dupa dezvaluirile mele. Individul era subofiter SPP, mai exact spp-istul sofer al lui Eugen Nicolicea. Pe Eugen Nicolicea il adusese la emisiune. Respectivul spp-ist fusese de asemenea soferul lui Miron Mitrea chiar in perioada in care Mitrea il sfatuia pe Dragnea sa preia in nume propriu (mascat) compania de stat TelDrum.

Cu alte cuvinte, Eugen Nicolicea, finul lui Mitrea, are nu numai fostul sofer al nasului sau, dar are si sarcina de a-si apara nasul si pe complicii din dosare mari, cum este TelDrum. Nicolicea este pus de Dragnea sa fie ministrul Justitiei pentru a-i salva de puscarie cel putin pe trei mari infractori din politica romaneasca: Liviu Dragnea, Radu Mazare, Mircea Cosma. Legaturile dintre ei le cunoaste, ba chiar le-a „nasit”, Miron Mitrea, nimeni altul decat nasul lui Eugen Nicolicea. Printre atributiile viitorului ministru al Justitiei este sa desemneze un procuror-sef al DNA. Nicolicea are sarcina de a desemna pe cineva care sa stopeze orice dosar in care poate aparea nasul sau, Miron Mitrea, sau unul dintre pupilii sai, Dragnea si Mazare.

Mai mult despre: ,


Comentarii: