Soferul Serban Nicolae, o noua remarca badaraneasca: „Sunt unii care folosesc aceasta imagine pentru autosatisfacere, sper ca doar de natura mentala”

politica

Intr-un interviu pentru site-ul pro-PSD stiripesurse.ro, senatorul PSD Serban Nicolae are o noua remarca badaraneasca la adresa celor care il critica. 

Intrebat despre calitatea sa de „sofer al lui Catalin Voicu”, Nicolae a sugerat ca referirile la celebra fotografie apartin unora ar ar putea sa o foloseasca pentru „autosatisfacere”.

„Nu il aduceam, il luam de la penitenciar. Acum, partea asta de propaganda mie imi pare ca este o autosatisfactie a unor orgolii si a unor frustrari ale altora, pentru ca orice om de buna credinta poate verifica foarte rapid niste lucruri. Eu am devenit consilier de stat, demnitar la Administratia Prezidentiala in 2001. Catalin Voicu era angajat la Administratia Prezidentiala, prin detasare, fiind in subordinea unui omolog de-al meu, domnul general Dumitru Iliescu. Deci, eu am fost demnitar inainte de a fi Catalin Voicu intr-o asemenea functie. Ulterior, in 2004 am devenit amandoi parlamentari, eu senator, el deputat, iar in 2008 eu n-am mai avut o functie publica, el a devenit senator. Ordinea de functii si de demnitate este tocmai invers, pentru ca eu am fost inaintea lui Catalin Voicu intr-o functie de demnitate publica, deci ma ajuta cronologia.

Ma mai ajuta cronologia si la episodul cu ”soferul”. Eu mi-am luat permisul de conducere destul de tarziu. Aveam deja cabinetul de avocatura de patru ani, aveam deja experienta si abia dupa aia mi-am luat permisul de conducere, am fost ceva mai lenes la capitolul acesta. Imaginea respectiva, pe care unii o folosesc asa, cu o autosatisfactie, sper ca doar de natura mentala, intelectuala, nu si de alta natura este de cand l-am luat pe Catalin Voicu de la Rahova, dupa un an si patru luni de arest preventiv, ca sa inteleaga lumea cam cum a functionat statul paralel in Romania si cam cat de grava era disperarea celor care sperau ca Basescu sa fie reales.

Episodul este unul destul de simplu. Eram cu masina mea, una destul de scumpa, pentru ca pe atunci imi mergea bine ca avocet, iar practica este destul de simpla. Atunci cand il scoti pe un client din penitenciar, instanta dispune o serie intreaga de masuri si este bine sa i le aduci la cunostinta inca de atunci, ca sa nu faca vreo greseala si ii spui interdictiile: nu ai voie sa parasesti localitatea, pentru ca eram pe procedura veche, nu iei legatura cu cei din dosar, te prezinti la politie conform programului stabilit si nu lipsesti niciodata de acolo pentru ca orice incalcare a conditiilor duce la reincarcerare. De la poarta penitenciarului si pana acasa i-am facut acest intructaj. Nu e nicio rusine sa fi sofer, nu e nicio profesie imorala sau incorecta din cele care sunt in lege si mi se pare ca este o forma de dispret sau de aroganta nejustificata la adresa celor care fac aceasta meserie. Nu mi-ar fi fost rusine, mai ales ca nu incerc sa imi ascund parti din biografie, mai ales ca tot ceea ce s-a spus despre mine corect este preluat de la mine. Lucrurile sunt destul de simple, dar probabil ca unii o sa continue sa se bucure punand aceea fotografie spunand ca eu n-am depasit nivelul de sofer al lui Voicu”, a declarat Serban Nicolae pentru stiripesurse.ro.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: