externe

Soigu a aparut in public pentru prima oara in trei saptamani ca sa vorbeasca de „eliberarea Donbasului”. Multe voci spuneau ca e mort

Ministrul Apararii din Rusia, Serghei Soigu, a aparut marti in public pentru prima data in trei saptamani, pentru a vorbi despre ofensiva lansata pentru „eliberarea Donbasului”.

Ministrul a spus ca declansarea ofensivei este parte a operatiunii speciale si demonstreaza angajamentul Rusiei de a elibera Donetkul si Luganskul.

”Fortele armate ruse vor adopta un nou mod de lupta, pentru a se adapta mai bine la conditiile confruntarilor militare moderne”, a spus Soigu.

In acelasi timp in care ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov, facea declaratii publice acuzand Occidentul ca prelungeste ostilitatile in Ucraina.

„SUA si statele occidentale pe care le controleaza fac tot ce pot ca sa intarzie operatiunea militara speciala cat de mult posibil. Cresterea livrarilor de arme straine demonstreaza clar ca intentia lor e de a provoca regimul de la Kiev sa lupte pana la ultimul ucrainean”, a spus Lavrov.

In ce-l priveste pe Soigu, discursul sustinut in fata liderilor armatei a fost prima aparitie publica in trei saptamani.

Ultima oara el comentase public despre cursul invaziei pe 29 martie, cand Rusia si-a schimbat obiectivul de la denazificarea intregii Ucraine la eliberarea Donbasului. Inainte de asta, Soigu vorbise public pe 11 martie.

De la inceputul razboiului, absenta din primul plan a Ministrului Apararii a dus la numeroase speculatii. Au existat teorii ca Soigu vrea sa-l dea jos pe Putin sau ca a picat din gratiile liderului de la Kremlin pentru ca invazia nu a fost un succs rapid, cum s-ar fi asteptat.

Totodata, s-a spus ca Soigu a suferit un infarct sau chiar ca a murit.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Marian Vanghelie: „Piedone are vreo 20 de membri de familie in primarie, ii cunosc pe toti. Pe fiul lui il stiu de mic”

Marian Vanghelie, fost primar al Sectorului 5 si un apropiat al lui Cristian Popescu Piedone,…

2 ore ago

Somnul ratiunii naste monstri chiar si la primarie. Asa ca nu va lasati adormiti de basmele lui Pieleanu

Pripasit pe langa sediul PSD ca un motan cu noua vieti, care supravietuieste oricarei caderi…

5 ore ago

Cum s-au impartit responsabilitatile in PNL: Rares Bogdan – sef campanie europarlamentare. Cine va conduce campania prezidentiala

Liderii PNL au stabilit, marti, in sedinta organizata la Palatul Parlamentului, ca Rares Bogdan sa…

O oră ago

Seful PNL Timis: „Mai bine imi tai mana decat sa semnez candidatura lui Simonis”

Tensiuni explozive in judetul Timis intre PNL si PSD din cauza desemnarii candidatilor comuni. Presedintele…

O oră ago

USR, plangere penala impotriva lui Piedone pentru delapidare si abuz in serviciu: „Isi plateste postarile de pe social media din banii publici”

Alexandru Dimitriu, candidat USR la Primaria Sectorului 5, a depus marti o plangere penala pe…

2 ore ago