Soigu s-a intalnit cu Lukasenko, liderul din Belarus ameninta: „Suntem pregatiti, daca vor sa lupte fie pana la ultimul ucrainean, fie pana la ultimul polonez, fie pana la ultimul mercenar”

externe

Aleksandr Lukasenko, autoproclamatul presedinte al Belarusului, a anuntat ca Ucraina ar vrea sa continue razboiul pe care Rusia l-a inceput impotriva sa si se teme ca razboiul ar putea continua „fie pana la ultimul ucrainean, fie pana la ultimul polonez, fie pana la ultimul mercenar”.

„Nu am de gand sa sperii pe nimeni aici. Si nici dumneavoastra. Toata lumea este deja prea speriata astazi. Daca vor ca regiunea noastra sa traiasca in pace, fara sa se uite la cei de peste ocean, atat Rusia, cat si Belarus sunt pregatite pentru asta.

Daca vor sa lupte fie pana la ultimul ucrainean, fie pana la ultimul polonez, fie pana la ultimul mercenar, ei bine, acesta este dreptul lor sa o faca. Cu toate acestea, nici eu, nici serviciile noastre speciale nu consideram ca sunt pregatiti pentru negocieri in toata regula si pentru orice acord rezonabil. Din punctul nostru de vedere, ei doresc sa continue razboiul. Ei bine, atunci operatiunea speciala nu se va opri. Probabil ca stiti asta mai bine decat mine.

Ne-am intalnit astazi pentru a face schimb de opinii. Belarusii vor face tot ce trebuie sa faca in conformitate cu acordul nostru. Nu exista nicio indoiala in aceasta privinta”, a declarat Lukasenko la o intalnire cu Serghei Soigu, ministrul Apararii din Rusia, relateaza agentia de stat belarusa BelTA.

Lukasenko a mai precizat ca atat ofiterii rusi, cat si cei belarusi instruiesc personalul militar al celor doua tari.

„Cred ca ministrul belarus al Apararii v-a informat deja despre situatia din Belarus, despre pregatirea si coordonarea de lupta a unitatilor belaruse si rusesti desfasurate in Belarus. Trebuie sa spun ca am abordat aceasta chestiune foarte serios. Atat ofiterii dumneavoastra, cat si ai nostri antreneaza soldati belarusi si rusi, astfel incat, daca este necesar, aparatorii nostri din statul Uniunii sa poata respinge orice agresiune. Ma refer aici la tot ceea ce avem nevoie, inclusiv truse medicale, uniforme si arme. Nu exista divizii: suntem un singur grup de forte, o singura armata. Ne pregatim astazi. Toata lumea stie despre asta. Nu o ascundem. In lumea de astazi este imposibil sa ascunzi astfel de lucruri”, a subliniat Lukasenko.

Lovim „drept la tinta” si pe Telegram. Abonati-va si la canalul AK24 de Telegram

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: