Soldat care a refuzat sa se predea: „Azovstal, locul mortii si al vietii mele. Asta este, multumesc pentru adapost”

externe

Unul dintre soldatii Regimentului Azov care se afla inca in interiorul combinatului siderurgic Azovstal din Mariupol a postat fotografii pe retelele de socializare, cu mesajul: „Asta este. Multumesc pentru adapost, Azovstal. Locul mortii si al vietii mele”.

Soldatul, Dmytro Kozatskiy (Orest), a postat fotografiile vineri dimineata devreme, informeaza CNN.

El a comentat ulterior: „Apropo, cat timp sunt in captivitate, voi posta fotografii de cea mai buna calitate, le voi trimite la toate premiile jurnalistice si concursurile de fotografie, daca voi castiga ceva, dupa eliberare va fi foarte frumos. Va multumesc tuturor pentru sprijinul vostru. Ne mai vedem.”

Azovstal, in orasul asediat Mariupol, a fost ultima reduta dintr-un oras care a devenit un simbol al rezistentei ucrainene sub bombardamentele neincetate ale Rusiei.

La inceputul acestei saptamani, armata ucraineana a declarat ca fortele tarii si-au incheiat „misiunea de lupta” in Mariupol, potrivit unui comunicat al armatei tarii, aducand aproape de final batalia de luni de zile pentru oras.

Se crede ca mai sunt inca sute de soldati la Azovstal, dar nu este clar daca si cand vor parasi uzina si ce negocieri ar putea avea loc intre Ucraina si Rusia si organizatiile internationale.

Autoritatile ruse spun ca 1.730 de soldati care aparau Azovstal au parasit uzina si se afla fie in detentie, fie in spital in autoproclamata Republica Populara Donetk (RPD).

Liderul RPD, Denis Pusilin, a declarat joi ca printre cei care se afla inca in uzina siderurgica se numara si comandanti ai Regimentului Azov.

Comentarii: