Soldati ucraineni care sapau transee au gasit amfore antice. Acestea au fost predate muzeului din Odesa: „Noi tinem la istoria noastra”

externe

Un grup de soldati ucraineni care sapau transee in zona Odesei au gasit amfore antice datand din secolele IV-V inainte de Hristos, anunta Odesa Journal.

Prin decizia comandantului Brigazii 126 Aparare Teritoriala, artefactele antice au fost predate personalului Muzeului Arheologic din Odesa al Academiei Nationale de Stiinte a Ucrainei, care a promis ca le va adauga la colectia magnifica a muzeului.

Jurnalista Yana Suporovska a declarat ca „nu am mai vazut asa ceva”: „Soldatii ucraineni au sapat transee si au gasit amfore antice din secolele IV-V i.Hr. Bineinteles, acestea au fost deja transferate la muzeu. Noi nu suntem rusi, noi ne pastram istoria”.

Trupele rusesti au fost acuzate ca au distrus monumente istorice in timpul invaziei lor in Ucraina. Soldatii de la Kremlin au bombardat chiar si monumentul istoric al celui de-al Doilea Razboi Mondial de pe muntele Kremenets.

Monumentul, care a fost deteriorat la 24 martie, era cunoscut de multi ca „Mama Indurerata” si includea mormantul unui soldat necunoscut.

Potrivit Euractiv, trupele rusesti au distrus chiar si un monument dedicat soldatilor sovietici care au murit in Afganistan in timpul asediului de la Bucea.

Mai mult despre:

Comentarii: