Soldatii ucraineni din Germania finalizeaza antrenamentul pe tancul Leopard 2. General german: „Antrenamentul le-a permis soldatilor ucraineni sa traga cu sisteme de armament moderne”

externe

Ucrainenii care au mers in Germania pentru a se antrena pe tancul de lupta Leopard 2, se apropie de finalul pregatirii, scrie Eurointegration.

Dupa un curs de pregatire de cateva saptamani, soldatii au efectuat luni trageri reale pe terenul de antrenament militar din Bergen, in Saxonia Inferioara.

„Antrenamentul le-a permis soldatilor ucraineni sa traga cu sisteme de armament moderne”, a declarat generalul de brigada Bjorn Schultz, comandantul Scolii Panzer din Munster, la terenul de antrenament militar din Saxonia Inferioara.

Germania va transfera Ucrainei 18 tancuri grele de lupta moderne Leopard 2A6, iar Portugalia – inca 3 tancuri. Acest lucru face parte din pachetul militar destinat sa ajute Ucraina sa se apere impotriva Rusiei. Expertii sunt ferm convinsi ca Leopard 2 are un avantaj clar in lupta impotriva fortelor blindate rusesti. Soldatii ucraineni urmeaza sa se intoarca acasa cu tancurile in luna martie.

La 25 ianuarie, guvernul federal german a anuntat obiectivul de a „asambla rapid doua batalioane de tancuri cu masini de lupta Leopard 2 pentru Ucraina”. In Ucraina, astfel de batalioane sunt de obicei inarmate cu 31 de tancuri. Principalii participanti la aceasta initiativa sunt Polonia, Norvegia, Canada si Spania.

Instruirea militarilor ucraineni pe tancuri Leopard 2 a fost finalizata in Polonia saptamana trecuta, iar Ucraina a primit de la partea poloneza restul de 10 din cele 14 unitati de echipament promise.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: