Solicitare dementa. Un lider PSD cere „reglementarea” continutului de pe Facebook, Carmen Dan este de acord: „Nu este niciun control”

politica

Presedintele Comisiei de Aparare din Senat, Liviu Tit Brailoiu (PSD), a cerut, marti, in cadrul unei audieri privind violentele din 10 august, ca Ministerul Afacerilor Interne sa vina cu o legislatie care sa „reglementeze continutul si straficul de informatie” de pe Facebook.

„Aflam ca exista 140.000 de conturi de Facebook fara identitate reala, in timp ce noi facem tot felul de legislatii referitoare la combaterea terorismului, la spalarea banilor. Paralel exista aceste 140.000 de conturi care nu au niciun control. Tot pe Facebook, pe aceste conturi, apar tot felul de amenintari, de incitare la agresiuni, apar indivizi care se pozeaza cu pistoale cu pusti. Serviciile de specialitate ale ministerului actioneaza in vreun fel? (…) Ce sunt acei oameni care ne ameninta cu moartea pe Facebook?

Intrebarea globalizata. Credeti ca se impune necesitatea unei legislatii care sa reglementeze si aceste retele sociale, in sensul de a controla continutul mesajelor si al traficului de informatie care se face acolo. Nu avem niciun control acum pentru Facebook. Credeti ca ministerul sau guvernul poate initia o asemenea legislatie?”, a intrebat senatorul PSD.

Carmen Dan a raspuns ca o „astfel de evaluare trebuie dezbatuta”

„O astfel de evaluare trebuie dezbatuta, este un demers pe care avem toata disponibilitatea sa il facem. In acest moment, pe legislatia actuala, este destul de greu sa ducem spre o finalitate normala”, a declarat Carmen Dan.

Comentarii: