Solicitare ferma de la Bruxelles pentru Guvernul PSD-ALDE: „Guvernul Tudose se arata, inca din prima zi de mandat, un guvern total imprevizibil si iresponsabil”

news

Europarlamentarul Siegfried Muresan solicita ca presedintia Comisiei pentru buget, finante si banci din Camera Deputatilor sa fie acordata opozitiei.

Inca din prima zi de mandat, Guvernul Tudose se arata imprevizil, atrage atentia Muresan, care da ca exemplu alte tari in care derapajele Guvernului pot fi corectate de Opozitie.

Iata postarea integrala:

„Guvernul Tudose se arata, inca din prima zi de mandat, un guvern total imprevizibil si iresponsabil, de aceea Parlamentul Romaniei trebuie sa controleze activitatea Guvernului si sa examineze masurile fiscale si economice, inclusiv din Programul de guvernare, pentru a aduce in dezbatere publica si a impiedica decizii cu impact macroeconomic negativ.

Am vazut ca masurile Guvernului PSD – ALDE din ultimele luni au dus la cresterea datoriei publice, la scaderea investitiilor si la cresterea somajului si am vazut socul creat in mediul de afaceri de unele masuri anuntate de pe o zi pe alta fara o dezbatere publica, de exemplu, schimbarea sistemului de impozitare anuntat la investirea noului guvern. In aceste conditii, Parlamentul trebuie sa-si exercite rolul de control al Guvernului, de aceea solicit sa luam exemplul unor state europene mai dezvoltate economic, asa cum este Germania, iar presedintia Comisiei pentru buget, finante si banci din Camera Deputatilor sa fie acordata unui partid de opozitie. Partidul de guvernare nu poate realiza un control real avand in vedere ca, in prezent, presedintele Comisiei pentru buget, finante si banci din Camera Deputatilor este chiar fostul ministru PSD al Finantelor, Viorel Stefan, responsabil in mare parte de dezastrul fiscal-bugetar din ultimele 6 luni de guvernare PSD – ALDE.

In Germania, principalul motor economic al Uniunii Europene, de exemplu, exista aceasta cutuma parlamentara, iar presedintia Comisiei pentru buget din Parlament – Bundestag – este acordata intotdeauna unui partid de opozitie. Chiar si atunci cand exista o mare coalitie si cele mai mari partide se afla la guvernare, conducerea acestei comisii revine unui partid de opozitie, fie el cat de mic. Astfel, eventuale derapaje ale partidului sau coalitiei de guvernare gasesc in controlul parlamentar un adversar, iar Parlamentul ajunge sa serveasca cu adevarat cetatenilor, nu doar partidelor aflate la putere”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: