Solicitare pentru Iohannis: Trebuie organizat REFERENDUM pentru acceptarea refugiatilor

news

Deputatul Bogdan Diaconu, presedinte al Partidului Romania Unita (PRU), i-a solicitat, sambata, presedintelui Klaus Iohannis organizarea unui referendum in chestiunea imigrantilor, astfel incat cetatenii sa se pronunte cu privire la cota de refugiati propusa de Uniunea Europeana pentru Romania, avertizandu-l ca daca nu-l va organiza, ar putea fi suspendat pe motiv ca a incalcat Constitutia.

Intr-o scrisoare deschisa adresata sefului statului, Diaconu invoca articolul 90 din Constitutie, potrivit caruia „Presedintele Romaniei, dupa consultarea Parlamentului, poate cere poporului sa-si exprime, prin referendum, vointa cu privire la probleme de interes national”.

„Acceptarea unei cote de imigranti reprezinta, cu certitudine, o problema de interes national, iar o decizie in acest sens nu poate fi luata in spatele usilor inchise, mai ales daca aceste usi nu sunt romanesti. (…) Romanii v-au votat pe 16 noiembrie 2014 ca sa-i reprezentati pe ei si interesele lor, nu ca sa fiti guvernatorul tarii la ordinele Berlinului!”, se arata in scrisoarea mentionata.

Diaconu considera ca in cazul in care se va apela la un astfel de instrument, Romania va fi chiar un exemplu de bune practici din acest punct de vedere si alte state ii vor putea urma exemplul.

Pe de alta parte, Bogdan Diaconu ii aminteste sefului statului de art.3 alin. (4) din Constitutie, care precizeaza ca „pe teritoriul statului roman nu pot fi stramutate sau colonizate populatii straine” si ca in virtutea sa, Iohannis ar putea fi suspendat, daca nu organizeaza un referendum pe problema refugiatilor sau nu tine cont de rezultatele acestuia.

„Daca nu o veti face, atunci poporul isi va intoarce fata de la dumneavoastra si nu veti mai fi presedintele lucrului bine facut, ci presedintele unei suspendari bine facute, pentru ca romanii nu va vor ierta”, a aratat deputatul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: