Solicitare oficiala de demitere a lui Toader. Obsedat de distrugerea DNA, ministrul si-a ignorat toate celelalte obligatii

news

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarerelor anunta ca vineri membrii sindicatelor afiliate se vor afla in greva japoneza, in semn de protest fata de lipsa de interes a autoritatilor pentru solutionarea problemelor din penitenciare, printre solicitari numarandu-se conditii de lucru mai bune, plata orelor suplimentare restante, stoparea imputernicirilor ilegale si eliminarea discriminarilor salariale. De asemenea, sindicalistii solicita demiterea ministrului Justitiei, Tudorel Toader, pe care il considera „principalul vinovat pentru ceea ce este un adevarat act de subminare a sistemului penitenciar”.

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor a transmis, joi, printr-un comunicat de presa, mentinerea deciziei de a intra in greva japoneza vineri.

Pe lista de revendicari a angajatilor din penitenciare sunt incluse: conditii de lucru mai bune, plata orelor suplimentare restante, eliminarea discriminarilor salariale, aprobarea Statutului politistului de penitenciare, incetarea abuzului asupra pensionarilor si plata integrala a orelor suplimentare curente. Sindicalistii spun ca ministrul Justitiei a promis in urma cu un an standarde privind conditiile de lucru in penitenciare si un plan multianual de investitii, dar nu s-a tinut de cuvant. In schimb, bugetul pentru investitii a fost redus la jumatate. In ceea ce priveste plata orelor suplimentare restante, sindicatele din penitenciare spun ca in continuare sunt peste un milion de ore suplimentare restante neplatite, iar ministrul Justitiei s-a angajat acum sase luni ca acestea vor fi platite, dar nu s-a tinut de cuvant, scrie news.ro.

De asemenea, angajatii din penitenciare cer reluarea concursurilor pentru ocuparea functiilor de management superior si incetarea practicii de vasalizare prin imputerniciri, unele deja ilegale prin depasirea limitei de 1 an permisa de lege. „Chiar directorul general al ANP Marian Dobrica este ilegal imputernicit de 3 luni”, afirma sindicalistii.

Ei mai solicita eliminarea discriminarilor salariale, respectiv aplicarea legii cadru a salarizarii si pentru personalul din sectorul de aparare ordine publica si siguranta nationala incepand cu octombrie 2018, aprobarea Statutului politistului de penitenciare, „incetarea abuzului asupra pensionarilor – eliminarea din legislatie a scamatoriei legislative prin care, incepand cu 15 septembrie 2017, au fost reduse cu peste 30%, prin ordonanta de urgenta, pensiile angajatilor din penitenciare, politistilor si militarilor”, precum si plata integrala a orelor suplimentare curente.

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarerelor solicita demiterea ministrului Justitiei, Tudorel Toader, pe care il considera „principalul vinovat pentru ceea ce este un adevarat act de subminare a sistemului penitenciar”.

Sindicalistii spun ca in cazul in care autoritatile „nu reactioneaza”, calendarul actiunilor de protest va fi continuat cu pichetari, mitinguri, actiuni in justitie si plangeri penale.

Astfel, in perioada 27 august – 27 septembrie vor fi pichetate sediile penitenciarelor de catre 50 – 100 de angajati in uniforma. De asemenea, in perioada 1 – 10 septembrie este prevazuta depunerea unor actiuni in instanta si plangeri penale din partea tuturor sindicatelor membre, iar in 3 octombrie este programat un miting in uniforma la Ministerul Justitiei si Administratia Nationala a Penitenciarelor, cu mars de protest intre cele doua institutii. Sindicatele spun ca incepand cu octombrie, angajatii vor refuza sa intre in serviciu in toate penitenciarele in care nu este asigurat personalul necesar pentru desfasurarea in conditii de siguranta a misiunilor.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: