Solicitare politica: Guvernul sa selecteze IMIGRANTII pentru Romania, sa primim doar CRESTINI

news

Deputatul PNL Radu Zlati cere guvernului sa adopte pozitia Slovacia si sa accepte primirea in Romania doar a imigrantilor crestini.

„Din punct de vedere politic aceasta drama nu este drama Romanei. Desigur Guvernul si Poporul roman pot sa decida sa aiba o contributie oarecare, in functie de necesitatile imigrantilor si in functie de posibilitatile proprii, la rezolvarea pe termen scurt a problemelor unui numar limitat de emigranti. Statul roman si-a asumat responsabilitati pe care noi romanii trebuie sa le indeplinim acum, cand a sosit momentul sa dam dovada, inca o data, ca Romania stie sa isi respecte angajamentele internationale.

(…) Cred ca Guvernul Romaniei ar trebui sa ia in considerare afirmarea clara a dorintei si capacitatii de a prelua un anumit numar de refugiati. Dat fiind insa si alte considerente, care privesc inclusiv posibila integrare a emigrantilor in societatea romaneasca, daca eforturile de repatriere a acestora nu vor fi incununate de succes, poate ca ar trebui imitat modelul slovac – si anume ca Romania sa isi afirme dreptul de a ii selecta, din masa emigrantilor, in special pe aceia de credinta crestina.

Sunt sigur ca in ajutorul acestora atat BOR, cat si celelalte biserici si culte crestine s-ar putea mobiliza mai energic si mai eficient, in spiritul dragostei si milei fata de aproapele de aceeasi credinta”, afirma deputatul intr-un comunicat de presa.

Potrivit presei britanice, Romania va trebui sa primeasca aproximativ 7.000 de imigranti, conform cotei sale de 3,7%, potrivit unui plan care ar fi fost intocmit de lideri europeni in vederea distribuirii a 160.000 de refugiati pe continent.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: