Solutia care ar rezolva criza politica. Liderii coalitiei se pregatesc de o noua runda de discutii

politica

Liderii coalitiei de guvernare se reunesc marti de la ora 16:00 pentru o noua runda de discutii pentru deblocarea crizei politice.

Dupa sedinta de luni seara, care a durat patru ore, a devenit destul de clar ca cerinta USR-PLUS de schimbare a premierului nu va fi acceptata de PNL. Astfel, marti reprezentantii Aliantei conduse de Dan Barna si Dacian Ciolos vor merge cu o noua propunere.

Surse citate de G4Media spun ca solutia lideriilor USR PLUS este stabilirea unui protocol care sa impiedice o noua eventuala remaniere fara consultarea prealabila a partenerilor. Asta mai ales in conditiile in care deja par sa fi intrat in colimator ministrii Stelian Ion, Catalin Drula, dar si Claudiu Nasui.

Mai mult, USR PLUS ar cere introducerea in protocolul coalitiei a unor reforme precum depolitizarea in institutiile deconcentrate, angajament ferm ca Legile Justitiei vor fi adoptate in acest an, transparentizare si digitalizare in administratia publica, dar si reforma legislatiei electorale – cel din urma un subiect tabu insa pentru UDMR.

In plus, surse citate de Realitatea TV spun ca USR-PLUS cer si evaluarea periodica a premierului.

Chestionat luni seara in legatura cu aceste conditii, premierul Florin Citu a inistat ca nu a facut decat sa-si exercite atributele constitutionale.

„Eu va spun ca sunt ok in a avea discutii, protocoale, atat timp cat eu imi pastrez atributul constitutional. Nu poti sa negociezi Constitutia”, a spus Citu.

Ramane de vazut acum cum se vor desfasura negocierile de marti. Daca surse liberale citate de Antena3 spun ca PNL ar putea fi de acord cu termenii impusi de USR-PLUS, Realitatea Tv citeaza tot surse liberale care spun ca acestea sunt ”conditii de neacceptat”.

 

Mai mult despre: , ,

Comentarii: