politica

Solutia care ar rezolva criza politica. Liderii coalitiei se pregatesc de o noua runda de discutii

Liderii coalitiei de guvernare se reunesc marti de la ora 16:00 pentru o noua runda de discutii pentru deblocarea crizei politice.

Dupa sedinta de luni seara, care a durat patru ore, a devenit destul de clar ca cerinta USR-PLUS de schimbare a premierului nu va fi acceptata de PNL. Astfel, marti reprezentantii Aliantei conduse de Dan Barna si Dacian Ciolos vor merge cu o noua propunere.

Surse citate de G4Media spun ca solutia lideriilor USR PLUS este stabilirea unui protocol care sa impiedice o noua eventuala remaniere fara consultarea prealabila a partenerilor. Asta mai ales in conditiile in care deja par sa fi intrat in colimator ministrii Stelian Ion, Catalin Drula, dar si Claudiu Nasui.

Mai mult, USR PLUS ar cere introducerea in protocolul coalitiei a unor reforme precum depolitizarea in institutiile deconcentrate, angajament ferm ca Legile Justitiei vor fi adoptate in acest an, transparentizare si digitalizare in administratia publica, dar si reforma legislatiei electorale – cel din urma un subiect tabu insa pentru UDMR.

In plus, surse citate de Realitatea TV spun ca USR-PLUS cer si evaluarea periodica a premierului.

Chestionat luni seara in legatura cu aceste conditii, premierul Florin Citu a inistat ca nu a facut decat sa-si exercite atributele constitutionale.

„Eu va spun ca sunt ok in a avea discutii, protocoale, atat timp cat eu imi pastrez atributul constitutional. Nu poti sa negociezi Constitutia”, a spus Citu.

Ramane de vazut acum cum se vor desfasura negocierile de marti. Daca surse liberale citate de Antena3 spun ca PNL ar putea fi de acord cu termenii impusi de USR-PLUS, Realitatea Tv citeaza tot surse liberale care spun ca acestea sunt ”conditii de neacceptat”.

 

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Se va retrage Piedone in favoarea lui Firea? Erorile Coalitiei l-au readus pe Dan Voiculescu ca jucator de forta in politica la nivel inalt

Gabriela Firea a revenit drept candidat al PSD la Primaria Capitalei in urma deciziei liderilor…

4 ore ago

Rusia bombardeaza Rusia. In doua luni, rusii si-au luat la tinta propriul teritoriu de 21 de ori cu lovituri aeriene

Fortele aeriene ale Rusiei au lansat o racheta masiva pe propriul teritoriu la inceputul acestei…

O secundă ago

Surse: Cum a fost tratat Cirstoiu de liderii PSD in sedinta maraton a Coalitiei. Medicul a iesit azi cu un mesaj la adresa „politicienilor”

Surse politice au relatat pentru aktual24.ro cum a fost tratat Catalin Cirstoiu de catre reprezentantii…

O oră ago

Ciolacu: „Firea va castiga. Imi pare rau ca medicul Cirstoiu a devenit Bin Laden in doua saptamani, totusi nu a omorat pe nimeni”

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a sustinut marti ca medicul Cirstoiu a fost transformat in "Bin…

2 ore ago

Germania a devenit gigant european si in materie de armament. In curand va fi al patrulea producator de armament din lume

Tarile din Europa au cheltuit impreuna, anul trecut, mai multi bani pe armament decat Rusia,…

2 ore ago

Dictatorul Alexandr Lukasensko le-a dat indicatii pretioase geologilor: „Sapati si gasiti petrol in Belarus!”

Presedintele Belarusului, Alexander Lukasenko, l-a insarcinat pe noul ministru al resurselor naturale si protectiei mediului,…

3 ore ago