Solutia disperata a PSD in cazul ordonantei negre. Un analist foarte apropiat de Dragnea anunta ce decizie vor lua liderii partidului

news

Liderii PSD s-au intrunit, joi, la Palatul Parlamentului, in cadrul unei sedinte a Comitetului Executiv National, pentru a decide pasii de urmat in actuala criza generata de adoptarea ordonantei de modificare a legislatiei penale.

Marius Pieleanu, cunoscut pentru relatiile sale apropiate cu liderii PSD, in special cu Liviu Dragnea, a anuntat ca partidul de guvernamant ar putea decide amanarea aplicarii prevederilor din ordonanta.

„Se va lua decizia de a se amana aplicarea ordonantei, pana cand Curtea Constitutionala va avea un raspuns foarte clar. Solutia corecta pentru a depresuriza situatia din Bucuresti, mai ales”, a declarat Marius Pieleanu la Antena 3.

Comisia Europeana a cerut joi Guvernului Romaniei sa reevalueze ordonanta de urgenta privind modificarea Codului Penal si a Codului de Procedura Penala, precum si proiectul de lege privind gratierea, apreciind ca este ‘ingrijorator’ ceea ce s-a intamplat in ultimele zile.

„In ultimii 28 de ani, intr-un fel sau altul, am urmarit evolutiile din Romania. Daca vedem progresele facute in aceasta perioada, nu putem decat sa fim impresionati de forta vointei poporului roman sa devina o democratie europeana functionala”, a declarat joi prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, intr-o dezbatere in plenul Parlamentului European reunit la Bruxelles, informeaza Agerpres.

El a spus ca progresele Romaniei sunt evidentiate in raportul pe justitie din cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV) publicat saptamana trecuta de Comisia Europeana.

„Am evaluat progresele din ultimii 10 ani. Intotdeauna evolutiile au fost spectaculoase. Romania se afla in ultima etapa a acestei evolutii spre consolidarea statului de drept, etapa de dinainte ca acest proces sa devina ireversibil”, a declarat Timmermans, conform traducerii in limba romana asigurate de Parlamentul European.

Prim-vicepresedintele CE a spus insa ca este „ingrijorator ceea ce am vazut ultimele zile”, prin adoptarea ordonantei de urgenta privind modificarea Codului Penal si a Codului de Procedura Penala, precum si prin proiectul de lege privind gratierea.

El a atras atentia ca acestea sunt ‘elemente negative’ in lupta impotriva coruptiei si un ‘pas inapoi fata de ultimii 10 ani’.

„Fac apel la guvern sa reevalueze ceea ce a facut”, a spus Timmermans, intr-o dezbatere in plenul Parlamentului European pe tema situatiei din Romania, organizata la cererea delegatiei romane din Partidul Popular European (PPE).

„Romania merita politicieni si guverne care sprijina lupta impotriva coruptiei”, a subliniat el.

Timmermans a apreciat de asemenea ca prin masurile luate de executivul de la Bucuresti ar putea fi afectate si fondurile europene alocate Romaniei.

El a mai cerut Guvernului Romaniei ‘sa nu intoarca spatele evolutiei’ din ultimii ani, sa nu faca ‘pasi in directia opusa’ si sa continue pe calea luptei impotriva coruptiei, ‘chiar daca este dureros’.

„Romanii merita sa traiasca intr-o societate fara coruptie”, a mai spus prim-vicepresedintele CE.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: