externe

Solutie disperata a rusilor de a scapa de rachetele ucrainenilor. Peste 11.000 de soldati rusi au fost ucisi pana acum, anunta armata ucraineana

Soldatii rusi aflati in Ucraina incearca disperati sa gaseasca solutii pentru a scapa de atacurile ucrainenilor. Inarmati cu rachete Javelin si cu lansatoare de grenade, acestia au facut prapad in cadrul coloanelor de vehicule militare rusesti care inainteaza prin Ucraina.

Iata la ce improvizatie au recurs invadatorii rusi. Ei au montat protectii din tulpini de copaci pe botul masinilor militare in speranta ca nu vor mai fi detectati astfel noaptea de aparatele cu termoviziune ale ucrainenilor, afirma Military Info. Dovada ca fotografia este facuta in Ucraina o reprezinta simbolul „V” de pe autovehiculele rusilor. In functie de zona in care merg sa atace, acestea au astfel de simboluri, cel mai cunoscut fiind „Z”.

„Fortele speciale ucrainene continua sa desfasoare ambuscade pe liniile de aprovizionare rusesti, inclusiv pe timp de noapte, datorita NVG-urilor lor avansate”, scrie Military Info pe Twitter.

Armata ucraineana a anuntat ca peste 11.000 de soldati rusi au murit de cand Ucraina a fost invadata de Rusia, relateaza The Guardian.

Conform unui raport al fortelor armate ucrainele, postat pe site-ul Ministerului Apararii, au fost distruse 285 de tancuri, 109 sisteme de artilerie, 44 de avioane si 48 de elicoptere ale rusilor.

“Ieri, peste 650 de membri ai fortelor de ocupatie, raniti, au fost dusi la spitalul din Brianka, din regiunea Luhansk”, se mentioneaza in raport.

“Cu totii sunt in stare grava… dupa ce li s-a acordat primul ajutor, ei au fost escortati de un convoi inarmat in prima linie de lupta, ca sa fie ‘carne de tun’ si sa se multiplice ostilitatile. Se stoe ca personalul regimentului 6 este infricosat si demoralizat si cauta modalitati ca sa dezerteze”, se adauga in raport.

Presedintele rus Vladimir Putin i-a transmis duminica sefului statului francez Emmanuel Macron ca-si „va atinge obiectivele” in Ucraina, „fie prin negocieri, fie prin razboi”, a anuntat Palatul Elysee, la incheierea unei convorbiri telefonice de o ora si 45 de minute intre cei doi sefi de stat, transmite AFP.

Conform sursei citate, Emmanuel Macron l-a gasit pe Putin „foarte hotarat sa-si atinga obiectivele”, printre care „ceea ce presedintele rus numeste ‘denazificarea’ si neutralizarea Ucrainei”, dar si recunoasterea independentei peninsulei ucrainene Crimeea, anexata ilegal de Rusia in 2014, si a provinciei Donbas (din estul Ucrainei), cerinte care sunt – potrivit Parisului – „inacceptabile pentru ucraineni”.

Putin i-a spus lui Macron ca nu a dorit sa atace centralele nucleare

Vladimir Putin l-a asigurat pe Macron ca „nu a fost in intentia sa” sa atace centralele nucleare ucrainene, intre care fosta centrala de la Cernobil.

„Presedintele Putin a declarat ca nu a fost in intentia sa sa efectueze atacuri asupra acelor centrale. El a mai spus ca este gata sa respecte normele AIEA (Agentia Internationala pentru Energie Atomica – n.r.) pentru protectia centralelor”, dupa bombardarea, in noaptea de 3 spre 4 martie, a centralei nucleare ucrainene de la Zaporojie, cea mai mare din Europa.

Putin a negat ca „armata sa a vizat civili”

Vladimir Putin „a negat ca armata sa ii vizeaza pe civili”, in discutia telefonica cu Macron, care i-a cerut presedintelui rus sa nu puna in pericol civilii, conform dreptului international, potrivit Palatului Elysee.

Conform acestei surse, presedintele rus a mai afirmat ca „revine ucrainenilor responsabilitatea de a permite evacuarea populatiei din orasele incercuite”, la care presedintele francez i-a raspuns ca „armata care ataca este armata rusa” si ca nu are „motive sa creada ca armata ucraineana ii pune pe civili in pericol”.

Totodata, Macron i-a spus lui Putin ca este ingrijorat cu privire la un atac iminent asupra orasului ucrainean Odesa, a pledat pentru importanta gasirii unei solutii negociate la criza ucraineana si pentru protejarea instalatiilor nucleare ucrainene.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Elicopterul care il transporta pe presedintele iranian Raisi, in Azerbaidjan, implicat intr-un incident. Acesta ar fi efectuat o aterizare fortata

Elicopterul care il transporta pe presedintele iranian Ebrahim Raisi, in timpul vizitei acestuia in Azerbaidjan…

2 ore ago

Israelul a lovit o tabara de refugiati din centrul Fasiei Gaza. Cel putin 31 de morti

Lovituri aeriene israeliene au provocat, duminica dimineata, moartea a cel putin 31 de persoane in…

3 ore ago

Cod galben de ploi si grindina in mai multe zone din tara. Ciclonul care a facut ravagii in vestul Europei ameninta si Romania

Ciclonul care a lovit Europa se apropie de Romania, dar vestea buna este ca acesta…

3 ore ago

Razboi hibrid. Rusia a alimentat tensiunile din Noua Caledonie, Franta si-a trimis acolo trupele de elita – Video

Parisul a trimis unitati de elita in Noua Caledonie pentru a recupera drumul de la…

4 ore ago

Doua rachete rusesti au lovit, astazi la pranz, un centru de recreere de langa Harkov. Cel putin cinci civili morti si 16 raniti

Cel putin cinci persoane au fost ucise si 16 ranite, duminica, intr-o zona de recreere…

4 ore ago

Flota ruseasca a Marii Negre, lovita din nou. Ucrainenii au distrus dragorul „Kovrovets”

Inca o nava a Flotei Marii Negre a Federatiei Ruse a fost atacata, relateaza site-ul…

5 ore ago