Solutie incredibila pentru traficul aglomerat: un tren trece printr-un bloc de 19 etaje (Galerie foto)

life

Un tren traverseaza, la propriu, un bloc cu 19 etaje. Chiar daca suna bizar, arhitectii unui oras din China au proiectat in mod igenios traseul unui tren urban, acesta trecand prin centrul unui bloc. Se intampla in orasul Chongquing, care are o populatie de 49 de milioane de oameni in zona metropolitana.

In mod surprinzator, locatarii blocului nu s-au plans de zgomot, intrucat la amenajare au fost folosite materiale speciale care sa reduca zgomotul, relateaza Mashable.

Astfel, trecerea trenurilor prin cladire produce un nivel de zgomot de doar 60 de decibeli, aproximativ la fel de tare ca al unei masini de spalat vase.

2

Designul cladirii pare sa functioneze remarcabil de bine in zona muntoasa Chongqing. Orasul are o suprafata de 50 de km patrati, asa ca e mereu o provocare pentru arhitecti sa contruiasca ceva.

3

Totusi, ei au venit cu o solutie inedita. Mai precis, calea ferata a fost construita intre etajele sase si opt. Astfel, autoritatile au evitat sa demoleze blocul, iar oamenii locuiesc in continuare in aceasta cladire aparte.

4

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: