Somera Norica Nicolai moare de grija alegerilor interne din USR. Il acuza pe Dan Barna ca fura alegerile din propriul partid

politica

Norica Nicolai, ramasa pe tusa dupa ce ALDE a ratat pragul electoral la alegerile europarlamentare, a devenit foarte preocupata de ce se intampla in interiorul altor partide politice. Ea comenteaza veninos problemele tehnice care au aparut in cursul alegerilor interne din USR.

„Partidul care se revendica ‘tamaduitorul’ democratiei, al statului de drept este incapabil sa faca propriile alegeri interne fara acuzatii de frauda. Mai nou, pentru functia de presedinte. Asta dupa ce in urma cu cateva luni, tot printr-o miscare spectaculoasa a presedintelui Barna si a ‘partenerului’ sau Ciolos, au schimbat lista pentru europarlamentare pentru ca prietenii domnului Ciolos sa ajunga in fata, sa prinda un loc. Fara sa intrebe pe nimeni din USR. Insa, au trecut acele alegeri.

Acum, problema este urmatoarea: sunt acuzatii grave cu privire la fraudarea alegerilor interne ale USR. Adica, domnului Barna (candidat la Presedintia Romaniei) ii tremura genunchii ca ar putea pierde batalia interna din partid. Si ce face? Apeleaza la aceleasi mismasuri pe care USR le-a mai folosit: schimba regulile in timpul jocului. Asta cu ajutorul comisiilor interne ale USR.

Atunci cand vrei sa fii presedintele Romaniei, macar ar trebui sa te prefaci, ca Basescu si Iohannis, ca respecti regulile jocului (Constitutia, in cazul presedintilor). Dar, atata timp cat tu, Dan Barna, faci schimbari din mers in propriul partid doar pentru a te alege presedinte si mai prelungesti votul cu inca doua zile (dureaza, ce e drept, sa calibrezi softurile incat sa te dea presedinte), mi se pare ca nu e nicio diferenta intre dumneata si ceilalti presedinti de pana acum, care doar au mimat apararea democratiei si a Constitutiei.

Asta arata un lucru, domnule Barna: nu poti sa iti depasesti statutul de creatie de laborator al unora care nu vor sa schimbe nimic, care nu vor sa piarda puterea din maini. Din pacate, dumneata, care te revendici ca fiind omul nou din politica, esti mai daunator unei democratii, unui stat de drept, decat Iohannis si Basescu la un loc”, a scris Norica Nicolai pe Facebook.

Votul intern din USR, prin care toti membrii de partid isi aleg online presedintele, a fost prelungit cu doua zile, pana joi, la ora 22:00, dupa ce au aparut probleme la sistemul de vot electronic, sustin surse din partid pentru G4Media.ro. In cele 3 zile stabilite initial, din cei 16 000 de membri, au votat doar 7 000.

Presedintele USR, Dan Barna a explicat intr-un interviu acordat site-ului G4Media ca sistemul electronic folosit este unul international.

„Folosim un sistem electronic international, este un sistem international, este platforma Zeus din Grecia, prezentata de niste universitati, asa se numeste, prin care nu putem vedea nici eu, presedintele partidului, nu pot sa vad cum s-a votat in acest moment. E imposibil. (…) Doar Zeus stie, exact. Este imposibil, sunt, practic, niste chei de criptare pe care le au mai multi colegi, trebuie puse toate impreuna si decriptate. Singurul lucru pe care il stim cati au votat. (…) Au votat, deja 40 la suta dintre membri de partid si votul e in desfasurare. Dar dincolo de asta, nimeni nu poate sa stie si este foarte sanatos si bine asa, pentru ca nu e nicio suspiciune, increderea e maxima, exact ce ar trebui sa fie in democratia reala.”, a declarat Barna.

In competitia interna din USR s-au inscris cinci candidati. Dintre acestia, Dan Barna, actualul presedinte USR si Cosette Chichirau, presedintele filialei Iasi au cele mai multe sanse la sefia partidului.

Mai mult despre: ,

Comentarii: