Sondaj BCS la nivel national, PNL inregistreaza o crestere spectaculoasa. PSD se prabuseste umilitor

politica

Un sondaj realizat de Biroul de Cercetari Sociale in perioada 15-20 martie 2019 arata ca PSD este cotat cu un scor de numai 25,7% in timp ce PNL se afla pe primul loc, cu peste 31%. Sondajul este dat publicitatii de PS News.

Potrivit cifrelor, Partidul National Liberal (PNL), la conducerea caruia se afla Ludovic Orban, se situeaza pe prima pozitie la capitolul intentie de vot a romanilor (31.5%). Pe a doua pozitie se afla social-democratii (25.8%), urmati de Alianta 2020 USR-PLUS (11.7%), ALDE (7.9%), PRO Romania (6.7%), PMP (5.9%) si UDMR (4.6%).

Sondajul a fost realizat in perioada 15-20 martie 2019 pe un esantion national de 1144 persoane, reprezentativ pentru populatia adulta a Romaniei care locuieste in tara (au fost excluse din esantion persoanele aflate in strainatate, precum si persoanele institutionalizate din manastiri, puscarii, spitale, aziluri, etc. – adica peste 25% din totalul alegatorilor).

Esantionul construit a fost de tip probabilist-aleator, format din 40 de straturi, rezultate din intersectia a 8 zone geografice cu 5 tipuri de localitati urbane si
regionale.

Esantionul a fost alcatuit astfel incat sa aiba reprezentativitate nationala, cu o eroare statistica de +/-3% la un interval de incredere de 95%. Adica dintr-o suta
de esantioane identice 95 dintre ele vor da aceleasi cifre cu o eroare de +/-3%. Esantionul reproduce structura socio-demografica a populatiei nu doar pe judete, regiuni de dezvoltare si tipuri de localitati (orase mari, orase mijlocii, orase mici si comune), ci si pe sexe, grupe de varsta, ocupatii si nivel de instructie scolara.

Sondajul a fost coordonat de Bruno Stefan, sociolog ce a realizat peste 500 de sondaje in ultimii 29 ani atat in cadrul BCS (in perioada 1998-2019), cat si in
cadrul CIS (in perioada 1991-1998), conferentiar la Departamentul de Formare pentru Cariera Didactica si Stiinte Socio-Umane din Universitatea Politehnica din Bucuresti.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: