Sondaj CURS: Jumatate dintre bucuresteni ar vota cu PSD-PNL, iar Piedone este pe primul loc, la mare distanta de Nicusor Dan

politica

Candidatul PPUSL la Primaria Capitalei Cristian Popescu – Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicusor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Catalin Cirstoiu, cu 23%, releva datele unui Sondaj CURS. Alianta PSD-PNL se situeaza pe primul loc in intentiile de vot in Bucuresti, cu aproape 50%, urmata de Alianta Dreapta Unita si de PPUSL. In ceea ce priveste votul la alegerile europarlamentare, tot Alianta PSD-PNL se afla pe primul loc, urmata la mare distanta de Alianta Dreapta Unita si de AUR.

Mai mult de jumatate dintre cei chestionati (53%) considera ca Bucurestiul se indreapta intr-o directie gresita, iar 37% considera ca se indreapta intr-o directie buna.

Alianta PSD-PNL este pe primul loc in intentiile de vot la alegerile locale, cu 48%, urmata de Alianta Dreapta Unita – 24%. PPUSL – 12%, AUR – 11%, SOS Romania – 3%.

In ceea ce priveste alegerile europarlamentare, Alianta PSD-PNL are 47% din optiuni, Alianta Dreapta Unita – 24%, AUR – 12%, PPUSL – 10%, SOS Romania 3%.

38% dintre cei chestionati ar vota pentru Cristian Popescu Piedone la Primara Capitalei, 27%, pentru Nicusor Dan, 23%, pentru Catalin Cirstoiu, 5% pentru candidatul AUR Mihai Enache si 2% pentru Diana Sosoaca, mai arata sondajul, citat de news.ro.

sondaj CURS, Catalin Cirstoiu, recupereaza, Piedone, Nicusor Dan

80% dintre cei chestionati au o parere nefavorabila despre Diana Sosoaca, 68% au o astfel de parere despre Nicusor Dan, 57% au o parere nefavorabila despre Cristian Popescu Piedone si 54% au o parere nefavorabila despre Catalin Cirstoiu.

Sondajul a fost realizat in perioada 2-9 aprilie, pe un esantion de 1067 respondenti, votanti in varsta de 18 ani si peste, reprezentantiv pentru populatia adulta rezidenta din Municipiul Bucuresti, probabilist, multistadial, stratificat. Marja maxima de eroare la nivelul intregului esantion: +/-3% la un nivel de incredere de 95% Metoda de culegere a datelor a fost fata-in-fata, la domiciliul respondentilor Validarea esantionului: s-a realizat pe baza ultimelor date INS. Datele au fost ponderate in functie de varsta electoratului bucurestean.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: