Sondaj dezastruos pentru guvernarea PSD-PNL: In 2022, 70% dintre romani si-au redus cheltuielile cu produse de stricta necesitate

news

Un sondaj IRES arata ca 70% dintre romani si-au redus cheltuielile cu produse de stricta necesitate in gospodarie, altele decat cele alimentare, iar 64% au renuntat sa cumpere anumite marci de produse alimentare pe care obisnuiau sa le foloseasca din cauza ca s-au scumpit

Cercetarea sociologica arata ca 19% dintre intervievati au uneori dificultati financiare, iar 18% au raspuns ca banii nu le ajung nici pentru strictul necesar, in timp ce 2% nu stiu sau nu raspund.

Totodata, sondajul mai releva ca doar 7% dintre respondenti sunt foarte multumiti de felul in care traiesc, 34% sunt destul de multumiti, in timp ce 39% nu sunt prea multumiti, 19% nu sunt deloc multumiti, iar 1% nu stiu si nu raspund.

In anul 2022, 70% dintre cei intrebati afirma ca au redus cheltuielile cu produse de stricta necesitate in gospodarie, altele decat cele alimentare, 64% au renuntat sa cumpere anumite marci de produse alimentare pe care obisnuiau sa le foloseasca din cauza ca s-au scumpit, 57% au renuntat sa cumpere diferite produse alimentare din cauza lipsei banilor, 25% au amanat plata unei facturi la utilitati, iar 6% au declarat ca au suferit de foame.

Au economisit bani in acest an 46% dintre respondenti, 33% au imprumutat bani de la membri ai familiei, 24% au imprumutat bani de la prieteni sau cunoscuti si 14% de la banca.

De asemenea, in 2022, romanii au fost ingrijorati de cresterea preturilor – 35%, frica de boala – 18%, razboiul in zona Romaniei – 15%, lipsa locurilor de munca -10%, in timp ce doar 5% au fost ingrijorati de criza politica, 4% de reducerea veniturilor, 3% de nesiguranta locului de munca sau lipsa de perspectiva, mai arata sondajul.

Sondajul de opinie national a fost realizat de IRES, in perioada 07 – 12 decembrie 2022, pe un esantion de 1.615 respondenti, cu varsta peste 18 ani, cu o marja eroare a 2.5%.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: