Sondaj dramatic, criza declansata de Citu a dublat scorul AUR. Extremistii au ajuns la peste 17%. PNL s-a prabusit

politica

Un sondaj de opinie realizat de INSCOP arata ca AUR si-a dublat scorul de la alegeri, in timp ce PNL si USR au scazut dramatic.

Astfel, AUR ar fi ajuns la 17,1% in preferintele electoratului roman.

Sondajul a fost realizat inainte de motiunea de cenzura, in perioada 15 – 27 septembrie 2021.

Sondajul arata ca PSD a ajuns la 35,4%, in timp ce PNL a scazut la 21,9%, iar USR a cazut la 9,8 %.

„Intentia de vot a populatiei inainte de caderea Guvernului Citu. Nu stim cum arata dupa trecere motiunii, dar putem sa facem un exercitiu de imaginatie. Cea mai relevanta masuratoare va fi insa dupa ce se vor mai racori putin spiritele si emotiile.

Constatam insa ca AUR si-a dublat scorul fata de alegerile de acum doar 9 luni. Este un ritm de crestere urias care pare incurajat in continuare de scenele din spatiul politic.

Datele sondajului de opinie la nivel national au fost culese in perioada 15 – 27 septembrie 2021. Datele au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul esantionului multistadial stratificat fiind de 1204 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, varsta, ocupatie) pentru populatia neinstitutionalizata a Romaniei, cu varsta de 18 ani si peste. Eroarea maxima admisa a datelor este de ± 2.8 %, la un grad de incredere de 95%.

Sondajul a fost realizat la comanda think-tank-ului STRATEGIC Thinking Group in cadrul unui proiect de cercetare sprijinit de The German Marshal Fund of the United States si finantat de Black Sea Trust for Regional Cooperation prin True Story Project”, a explicat sociologul Remus Stefureac.

Mai mult despre: ,

Comentarii: