Sondaj IMAS, Opozitia unita spulbera coalitia PSD-ALDE. Peste jumatate dintre alegatori voteaza pentru partidele conduse de Ciolos, Barna si Orban

politica

Un sondaj IMAS realizat la comanda USR arata ca o alianta USR – Miscarea Romania Impreuna (Ro+) ar obtine un scor de cel putin 21,4% in alegeri. De asemenea, PNL are avea 29%, ceea ce inseamna ca Opozitia are in acest moment peste 50% in intentiile de vot ale romanilor.

Sondajul a fost dat publicitatii de Adevarul, care mentioneaza ca apar in procesul verbal al sedintei Biroului National al USR de la mijlocul lunii septembrie. Coalitia PSD-ALDE e cotata la 42,9%, conform aceluiasi sondaj.

Presedintele USR, Dan Barna, si fostul premier Dacian Ciolos au vorbit, duminica, despre posibilitatea ca cele doua partide sa candideze pe liste comune la alegerile europarlamentare din 2019.

„Da, am avut o discutie (cu Dacian Ciolos – n.r.). Am discutat despre posibilitatile de colaborare din perioada urmatoare, evident si despre europarlamentare, care este obiectivul politic electoral viitor. Cand discutiile vor ajunge la o hotarare, va vom anunta”, a declarat Dan Barna pentru Mediafax.

Intrebat daca USR va participa sigur la alegerile pentru Parlamentul European si cate mandate spera sa obtina, liderul Uniunii a raspuns: „Nu stiu, asta vedeti si dvs. din procentele pe care le avem. In sondaje, vorbesc pentru USR, suntem undeva in jur de 10-12%, deci intre 3-4-5 locuri posibile” . (…) O sa masuram in perioada urmatoare si o sa vedem (cate mandate ar putea obtine daca USR si MRI vor candida pe liste comune – n.r.)”.

Discutiile au fost confirmate si de fostul premier tehnocrat si fondator al Miscarii Romania Impreuna, Dacian Ciolos.

„Discutiile noastre sunt frecvente. Si formale, Si informale. Studiem modalitati de colaborare. In niciun caz fuziune. Luam in calcul, dar nu am decis inca (intrebat de candidaturi pe liste comune la europarlamentare – n.r.)”, a spus Ciolos, duminica,.

Chestionat de MEDIAFAX despre posibilitatea sustinerii candidaturii sale la alegerile prezidentiale, Ciolos a replicat: „Nu am discutat despre asta (cu Dan Barna – n.r.)”.

Deputatul USR Claudiu Nasui spunea, sambata, ca este inevitabila fuziunea intre partidul fostului premier Dacian Ciolos, Miscarea Romania Impreuna (MRI) si USR. In opinia acestuia, cele doua partide ar trebui sa candideze pe liste comune la alegerile europarlamentare.

Comentarii: