Sondaj IMAS: PNL conduce detasat, USR PLUS este in crestere. Ciolacu ii minte insa pe PSD-isti ca PSD este pe primul loc

politica

Un sondaj IMAS, realizat la comanda Europa FM in luna octombrie, arata ca PNL conduce detasat, cu 32,6% din intentiile de vot, fiind urmat de PSD cu 21,7%.

Alianta USR PLUS inregistreaza o crestere de 3 puncte procentuale, ajungand la 20,4%. USR PLUS are acum un scor mai bun decat avea PSD luna trecuta, mentioneaza Europa FM.

PNL scade 2 puncte procentuale si e creditat cu 32,6% din voturi, fata de 34,7 % in septembrie.

Pro Romania ramane aproximativ la acelasi nivel: ar fi votat de 8,9% la suta dintre alegatori.

Ar mai trece pragul electoral doar UDMR – 5,1%, iar PMP, cu 4,8%, este la limita, tinand cont de marja de eroare.

Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM in perioada 7 – 28 octombrie, pe un esantion de 1010 persoane si are o marja de eroare de 3,1%.

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a sustinut in sedinta Consiliul National Politic al PSD ca „dupa alegeri intram la guvernare” intrucat PSD ar fi depasit PNL in sondaje.

„Am depasit PNL in sondaje. Avem 31%, cu un procent mai mult decat liberalii. USR este in crestere, are 20%. Va spun ca dupa alegeri intram la guvernare. Oamenii nostri din teritoriu trebuie sa stie asta si vreau sa le spunem”, a spus Marcel Ciolacu, conform unor surse citate de Hotnews.ro.

Comentarii: