Sondaj IMAS: PNL creste si mai mult, este la mare distanta de restul plutonului. PSD s-a prabusit sub 20%

politica

Daca alegerile parlamentare ar avea loc acum – in loc de anul viitor – 28,4 dintre cei care spun ca ar merge sigur la vot ar opta pentru PNL, arata Barometrul Europa FM, realizat de IMAS in luna august.

USR ramane pe locul 2 – cu 19,8%, in scadere cu aproape 2 procente fata de luna iulie. Si Partidul Social Democrat este in scadere – PSD ramane pe locul trei si ar fi votat azi de 17.9%, cu aproape 2 procente mai putin ca in luna precedenta.

Pe locul 4, dar la distanta considerabila, se afla parlamentarii ProRomania – partidul fostului premier Victor Ponta – cu 8.7%, tot in scadere.

Locul 5 este ocupat in continuare de ALDE, formatiunea condusa de Calin Popescu Tariceanu. Fostul partener de guvernare al PSD ajunge la 7.4%.

Urmeaza formatiunea condusa de Dacian Ciolos – in scadere cu jumatate de procent fata de luna iulie. PLUS ajunge acum la 5.5%.

Urmeaza cu 4.6% UDMR, cu o crestere de numai 0,3%. PMP ramane cu acelasi procentaj in intentiile de vot ca cel din iulie: 2.9%.

4% dintre respondenti spun ca vor vota cu alte formatiuni.

Sondajul IMAS a fost realizat la comanda Europa FM in perioada 5 -28 august, pe un esantion de 1010 persoane cu varste de peste 18 ani. Eroarea de esantionare este de +/- 3,1%.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: