Sondaj IMAS: PSD s-a prabusit sub 20%, PNL se afla pe primul loc la mare distanta. USR a crescut pe locul doi

politica

Daca alegerile parlamentare ar avea loc acum – in loc de anul viitor – un sfert dintre cei care spun ca ar merge sigur la vot ar vota cu PNL, arata Barometrul Europa Fm, realizat de IMAS in luna iulie.

Liberalii aduna 25,5% din intentiile de vot. Pentru prima data, USR urca pe locul 2 in optiuni, 21,4%, iar PSD cade pe 3 – ar fi votat azi de 19.4% dintre cei siguri ca ar vota.

Pe locul 4, dar la distanta considerabila, se afla parlamentarii Pro Romania – partidul fostului premier social-democrat Victor Ponta, cu 9% – in scadere cu aproape un procent fata de luna trecuta.

Locul 5 este ocupat de ALDE, formatiunea condusa de Calin Popescu Tariceanu. Partenerul de guvernare al PSD scade pana la 7,3% din intentiile de vot.

Clasamentul este continuat de PLUS al lui Dacian Ciolos – 6%, de asemenea in scadere fata de luna iunie.

4% dintre cei care spun ca participa la vot ar alege alte partide.

Aproape una din 5 persoane – mai exact 18.3% – nu stie inca daca si cu cine va vota ori nu vrea sa isi declare preferintele.

Pentru acest studiu, realizat prin telefon in perioada 15 iulie – 2 august, au fost intervievate 1010 persoane cu varsta peste 18 ani. Eroarea de esantionare – plus minus 3,1%.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: