Sondaj in pandemie. Tariceanu este cel mai detestat politician roman. Surpriza, cine este cel mai apreciat

politica

Un sondaj de opinie realizat de Biroul de Cercetari Sociale in perioada 11-15 aprilie 2020 arata ca liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, este cel mai detestat politician roman. 

Solicitati sa acorde note de la 1 la 10 politicienilor, respondentii l-au notat pe Tariceanu cu nota 1 in proportie de 34,2%. El este pe locul doi, dupa lideruil maghiar Kelemen Hunor.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, este si in aproape de Tariceanu, fiind pe locul 4. 32,9% l-au notat cu nota 1.

Politicianul cel mai apreciat in acest moment este Nelu Tataru, ministrul PNL al Sanatatii.

Sondajul a fost efectuat in perioada 11-15 aprilie 2020 pe un esantion national de 1.008 persoane, reprezentativ pentru populatia adulta a Romaniei.

Esantionul construit a fost de tip probabilist-aleator, format din 40 straturi rezultate din intersectia a 8 zone (8 regiuni de dezvoltare) cu 5 tipuri de localitati urbane si regionale. Esantionul a fost alcatuit astfel incat sa aiba reprezentativitate nationala, cu o eroare statistica de +/-3% la un interval de incredere de 95%. Adica dintr-o suta de esantioane identice 95 dintre ele vor da aceleasi cifre cu o eroare de +/-3,1%. Esantionul reproduce structura socio-demografica a populatiei nu doar pe judete, regiuni de dezvoltare si tipuri de localitati (orase mari, orase mijlocii, orase mici si comune), ci si pe sexe, grupe de varsta, ocupatii si nivel de instructie scolara.

Deoarece au raspuns la sondaj mai multe persoane cu studii superioare din marile orase decat era necesar, datele au fost ponderate pe nivel de educatie si medii de rezidenta.

Persoanele intervievate domiciliaza in 116 localitati urbane si rurale din toate judetele tarii.

Interviurile s-au realizat online si prin telefon in ponderi aproximativ egale. Operatorii de interviu si coordonatorii BCS au trimis sms si mailuri, apoi au dat telefoane oamenilor care au raspuns in trecut la alte sondaje si care fusesera selectati prin pas statistic din anumite zone corespunzatoare unor sectii de votare. S-a pastrat astfel principiul probabilist de selectie a participantilor la cercetare.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: