Categories: externe

Sondaj in UK: Peste 60% dintre musulmani NU ar anunta politia daca ar afla de membri ISIS

Realizat pentru postul Channel 4, sondajul va fi inclus intr-un documentar intitulat ‘Ce gandesc musulmanii britanici cu adevarat’, prezentat de Trevor Phillips, fost presedinte al Comisiei pentru egalitate si drepturile omului, informeaza Agerpres.

Sondajul a fost realizat pe un esantion de 1.000 de musulmani din Marea Britanie, incercand sa afle opiniile musulmanilor britanici si de ce unii tineri sunt atrasi spre violenta.

Ancheta a dezvaluit ca numai 34% dintre respondenti ar semnala politiei daca ar crede ca o persoana cunoscuta are relatii cu sustinatori ai terorismului in Siria. Totodata, 4% au afirmat ca simpatizeaza cu cei care participa la atacuri sinucigase pentru a lupta impotriva injustitiei.

Pe de alta parte, peste o treime (39%) sunt de parere ca ‘sotiile ar trebui sa-si asculte intotdeauna sotii’.

Intr-o proportie covarsitoare de 86%, musulmanii intervievati isi declara un puternic sentiment de apartenenta la Marea Britanie, iar 94% spun ca simt ca isi pot practica in mod liber religia. Cu toate acestea, 23% afirma ca ar sustine stabilirea unor zone in Marea Britanie in care sa fie introdusa Sharia, legea islamica.

Reactionand la rezultatele sondajului, Trevor Phillips a fost de parere ca acestea ridica intrebari profunde pentru societate si implicatiile relatiilor viitoare intre comunitatile de musulmani si ne-musulmani din Marea Britanie.

‘A auzi ce gandesc musulmanii britanici insisi, in loc de a-i asculta pe cei care pretind ca vorbesc in numele lor, este esential daca vrem sa prevenim crearea unei natiuni in interiorul natiunii noastre’, a declarat el. ‘Multe dintre rezultate vor fi tulburatoare pentru musulmani si ne-musulmani deopotriva, iar analiza profilului de varsta al respondentilor ne arata ca atitudinile sociale dezvaluite nu se vor schimba rapid’, a comentat Trevor Phillips.

In opinia sa, ‘integrarea musulmanilor va fi probabil cea mai dificila sarcina cu care ne-am confruntat vreodata’ si ‘va necesita renuntarea la multiculturalismul caldut atat de iubit de unii, si adoptarea unei abordari mult mai viguroase’.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Reactia garzilor de corp dupa ce premierul Slovaciei a fost impuscat. Aliatii lui Robert Fico lanseaza atacuri dure la adresa jurnalistilor si a opozitiei – Video

Publicatia Pravda din Slovacia a dat publicitatii imagini cu momentul in care garzile de corp…

45 de minute ago

Iohannis si Ciolacu se declara „socati” in legatura cu impuscarea premierului Slovaciei: „Condamn cu fermitate astfel de acte extremiste”

Presedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, ca este socat sa afle ca premierul Slovaciei, Robert…

34 de minute ago

Greva in curtea in curtea lui Ciolacu. Angajatii guvernului intra in greva de vineri, nemultumiti ca nu li se maresc salariile cu 30%

Liderul de sindicat al functionarilor din cadrul Guvernului anunta ca acestia vor intra in greva…

O oră ago

A fost impuscat premierul Slovaciei. Au fost cel putin trei focuri de arma

Premierul Robert Fico a fost impuscat la Handlova dupa o sedinta de guvern, el fiind…

2 ore ago

Militarii rusi au oprit traficul auto pentru a ataca cu rachete Grad regiunea Harkov din Ucraina. Soferii privesc „spectacolul” din masini – Video

Imagini ireale publicate chiar de armata Rusiei pe retelele de socializare. In mijlocul unei sosele…

2 ore ago