Sondaj INSCOP: Mircea Geoana este politicianul in care romanii au cea mai multa incredere. Pe locurile urmatoare se situeaza Emil Boc si… Victor Ponta

politica

sondaj, INSCOP, incredere, romani, Mircea Geoana, Victor Ponta

Potrivit unui sondaj de opinie realizat de INSCOP Research la comanda agentiei de presa News.ro, politicienii in care romanii au cea mai multa incredere la acest moment sunt Mircea Geoana, Emil Boc si Victor Ponta.

Astfel, Mircea Geoana conduce in clasamentul increderii, 37% dintre participantii la sondaj declarand ca au incredere destul de multa si foarte multa in Secretarul General Adjunct al NATO. Spun ca au auzit de Mircea Geoana 89.1% dintre respondenti. In clasamentul increderii urmeaza Emil Boc cu 36.3% incredere destul de multa si foarte multa (notorietate 90.9%), respectiv Victor Ponta cu 24.9% incredere destul de multa si foarte multa (notorietate 96.4%).

Clasamentul este continuat de Marcel Ciolacu cu un capital de incredere de 24% (notorietate 94.2%), Nicolae Ciuca cu 20% (notorietate 82.6%), George Simion cu 19.8% (notorietate 82.8) si Diana Sosoaca cu 18.5% (notorietate 95%). In Dacian Ciolos au incredere destul de multa si foarte multa 15.8% dintre participantii la sondaj (notorietate 84.5%), in Mihai Tudose au incredere 13.5% (notorietate 54.8%), iar in Catalin Drula 9.5% (notorietate 46.7%).

Datele au fost culese in perioada 20-25 mai 2024 prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul esantionului simplu, stratificat fiind de 1100 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, varsta, ocupatie) pentru populatia neinstitutionalizata a Romaniei, cu varsta de 18 ani si peste. Eroarea maxima admisa a datelor este de ± 2.95%, la un grad de incredere de 95%.

Remus Stefureac – director INSCOP Research: ”Datele releva ca doi lideri care nu sunt implicati direct in viata politica nationala si anume: secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoana, respectiv primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc conduc detasat in clasamentul increderii. Cei doi se mentin in varful acestei ierarhii de peste jumatate de an, ceea ce scoate in evidenta atat starea de nemultumire, cat si o anumita preferinta consistenta a populatiei Romaniei pentru repere politice neimplicate direct in conducerea tarii in acest moment. Pe de alta parte, nici liderii politici care conduc partidele de opozitie nu reusesc deocamdata sa atinga niveluri foarte ridicate de incredere, iar in cazul liderului USR, nici de notoritate, chiar daca e in usoara crestere in comparatie cu masuratori anterioare.”

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: