Sondaj INSCOP, PSD se prabuseste spectaculos. Rezultatele sondajului: PNL, USR si PLUS au mult peste Coalitia PSD-ALDE

politica

Un sondaj de opinie realizat de ISCOP privind intentia de vot petru alegerile europarlamentare arata ca  PSD s-a prabusit la sub 30%, in timp ce PNL este in urcare, fiin dfoarte aproape de procentele PSD. USR si PLUS, care au fost masurate separat, au 10%, respectiv 7%.

Sondajul Inscop Research a fost realizat in perioada 21 ianuarie – 5 februarie 2019, la comanda Fundatiei Konrad Adenauer . Cercetarea sociologica a INSCOP Research arata ca romanii care isi exprima clar o optiune de vot, reprezentand 54,5% din esantion, 27,8% ar vota cu PSD, iar 26,7% cu PNL.

Dupa cum arata graficele din studiu, PSD a ajuns sa scada constant din iulie 2017, cand avea o intentie de vot de 44,7%. In sondajul prezentat de INSCOP Research urmeaza in intentia de vot USR, cu 10%, ALDE cu 9,2% si PLUS cu 7%. „De precizat ca sondajul a fost demarat inainte de finalizarea negocierilor dintre USR si PLUS pentru formarea Aliantei 2020, motiv pentru care cele doua formatiuni au fost testate separat“, explica autorii studiului.

Pragul electoral ar mai fi depasit de Pro Romania, care e cotata cu 6,6% din intentia de vot, si UDMR care ar obtine 5,1%.

 

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: