Sondaj INSCOP: regele Charles al Marii Britanii – liderul in care romanii au cea mai mare incredere. La polul opus se afla Vladimir Putin

news

incredere, romani, regele Charles, Vladimir Putin, Maia Sandu

Presedintele Rusiei Vladimir Putin, fostul presedinte american Donald Trump, Regele Charles si presedintele SUA Joe Biden sunt pe primele locuri ca notorietate in randul romanilor, penultimul loc in top fiind ocupat de Ursula von der Leyen, presedinta Comisiei Europene, iar ultimul de Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.

99.5% dintre romani declara ca au auzit de Vladimir Putin. Presedintele Rusiei este urmat de Donald Trump, fostul presedinte al SUA, cu 96.4% notorietate, Regele Charles al Marii Britanii, cu 93.3% si Joe Biden, actualul presedinte al SUA, cu 92.1%. Clasamentul este continuat de Emmanuel Macron, presedintele Frantei, cu 89.1% notorietate, Maia Sandu, presedinta Republicii Moldova, cu 79.3%, Ursula von der Leyen, presedinta Comisiei Europene, cu 71.7% si Olaf Scholz, cancelarul Germaniei cu 65.9%.

Regele Charles al Marii Britanii conduce in clasamentul increderii cu 56.2% incredere multa si foarte multa. Monarhul britanic este urmat de Maia Sandu, presedinta Republicii Moldova, cu 34% incredere multa si foarte multa si Emmanuel Macron, presedintele Frantei, cu 32%. Clasamentul este continuat de Joe Biden, presedintele SUA, cu un capital de incredere de 27.6%, Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, cu 26.8% si Ursula von der Leyen, presedinta Comisiei Europene, cu 25.9%.  In Donald Trump, fostul presedinte al SUA, au incredere  multa si foarte multa 21.5% dintre cei intervievati, iar in Vladimir Putin, presedintele Rusiei, 11.4%.

Au incredere multa si foarte multa in Joe Biden in special: persoanele cu varsta peste 45 de ani, persoanele cu educatie superioara, gulerele albe, locuitorii din mediul urban si cei care nu au cont pe retelele sociale.

Barbatii, persoanele cu varsta peste 45 de ani, persoanele cu educatie superioara, gulerele albe si cei cu un venit mai ridicat tind sa aiba cea mai multa incredere in Emmanuel Macron, presedintele Frantei.

Au incredere in Maia Sandu mai ales: barbatii, persoanele cu varsta peste 45 de ani, persoanele cu educatie superioara, gulerele albe, locuitorii din urbanul mare, cei cu un venit mai ridicat.

Barbatii, persoanele cu varsta peste 45 de ani, persoanele cu educatie superioara, gulerele albe, cei cu un venit mai ridicat au incredere in Olaf Scholz intr-o proportie mai mare decat restul populatiei.

Regele Charles al Marii Britanii se bucura de o incredere ridicata mai ales din partea urmatoarelor categorii de populatie: barbatii, persoanele cu varsta peste 45 de ani, persoanele cu educatie superioara, cei inactivi pasivi, gulerele albe, locuitorii din mediul urban, cei cu un venit mai ridicat.

Au incredere multa si foarte multa in Donald Trump mai ales: barbatii, tinerii sub 30 de ani si gulerele albastre.

In cazul lui Vladimir Putin, distributia raspunsurilor (ponderea redusa a celor care au incredere multa si foarte multa) nu permite o segmentare in functie de principalele criterii socio-demografice.

Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research la comanda Agentiei de presa News.ro. Datele au fost culese in perioada 22 – 29 februarie, prin metoda CATI (interviuri telefonice), prin intermediul chestionarului. Volumul esantionului simplu, stratificat, este de 1.100 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, varsta, ocupatie) pentru populatia neinstitutionalizata a Romaniei, cu varsta de 18 ani si peste.

 

Eroarea maxima admisa a datelor este de ± 2,95 %, la un grad de incredere de 95%.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: