news

Sondaj ireal. Peste 56% dintre profesorii romani NU vor sa se vaccineze impotriva coronavirusului

Peste 56% dintre cei 13.356 de profesori din Romania care au participat la un sondaj realizat de Federatia Sindicatelor din Educatie „Spiru Haret” au spus ca nu sunt de acord sa se vaccineze contra COVID-19.

56,3% dintre profesori au spus ca nu vor sa se vaccineze. Mai mult, 43.2% dintre repondenti declara ca isi doresc sa revina la scoala si sa predea fata in fata inainte de inceperea campaniei de vaccinare.

Sondajul a fost realizat in perioada 16-21 decembrie 2020. Scopul a fost sa descopere care este perceptia profesorilor privind vaccinarea voluntara si redeschiderea scolilor, informeaza edupedu.ro.

In ceea ce priveste momentul revenirii la predarea fata in fata, 43,2% declara ca doresc sa revina in scoli cat mai curand posibil, in timp ce 41,4% considera ca reluarea cursurilor ar trebui sa aiba loc dupa finalizarea campaniei de vaccinare la nivel national.

Majoritatea persoanelor chestionate doresc redeschiderea unitatilor de invatamant si revenirea la predarea fata in fata. 73,1%, doresc redeschiderea gradinitelor; 75,7% doresc ca elevii din clasele pregatitoare si I-IV sa revina in clase; 70,6% sunt pentru redeschiderea scolilor pentru elevii claselor V-VIII; 69,4% au raspuns ca vor redeschiderea liceelor si scolilor profesionale.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Serbia: Un tren de calatori a intrat intr-un marfar oprit intr-un tunel. Noua oameni au fost raniti

Noua persoane au ajuns la spital, vineri, dupa ce un tren de calatori s-a ciocnit…

5 ore ago

Opt tari europene cer repatrierea refugiatilor sirieni

Cel putin opt state membre ale Uniunii Europene doresc sa fie create zone de securitate…

5 ore ago

DNA, nevoita sa dezminta minciunile AUR: Nicusor Dan nu este urmarit penal. „Atragem atentia asupra echilibrului in discursul public”

DNA a dezmintit, vineri seara, afirmatiile candidatului AUR la Primaria Capitalei, MIhai Enache, conform caruia…

2 ore ago

Trei europeni au fost arestati in Iran la o „adunare satanista”. Toti cei 260 de oameni prezenti la petrecere au fost arestati

Fortele de securitate iraniene au arestat peste 260 de persoane, inclusiv trei cetateni europeni, la…

4 ore ago