externe

Sondaj: Jumatate dintre tinerii francezi ar fi gata sa lupte in Ucraina pentru a proteja Franta

Fiecare al doilea tanar francez ar fi gata sa se inroleze in randurile armatei si sa lupte pe teritoriul Ucrainei, daca acest lucru ar fi necesar pentru a proteja Franta, rezulta dintr-un sondaj de opinie citat de Le Parisien.

Studiul a fost comandat de Institutul de Studii Strategice al Scolii Militare (IRSEM) si de Directia Generala pentru Relatii Internationale si Strategie (DGRIS) – organisme din structura Ministerului francez al Apararii.

Responsabilul studiului, Anne Muxel, a analizat o serie de sondaje, inclusiv un sondaj realizat de Ipsos in randul a 2.300 de francezi cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani in vara anului 2023.

Intrebarea a fost: „Daca apararea Frantei ar necesita participarea dvs. la razboiul din Ucraina, ati fi dispus sa va alaturati apararii tarii dvs.”. 51% dintre respondenti, incluzand atat baieti, cat si fete, au raspuns afirmativ, dintre care 17% au dat raspunsul „sigur”, iar 34% au raspuns „probabil ca da”.

La o intrebare fara mentionarea Ucrainei, 57% dintre respondenti si-au exprimat disponibilitatea de a lua armele pentru a apara Franta in caz de razboi.

Aproximativ o treime dintre respondenti, 31%, sunt favorabili unei eventuale participari a trupelor franceze la razboi de partea Ucrainei, in timp ce in randul generatiei de peste 50 de ani, 17% sunt favorabili.

62% dintre respondenti considera oportuna restabilirea serviciului militar general, pe care Franta l-a abolit in 1997.

Presa franceza noteaza ca aceasta colectare de date a fost realizata cu mult timp inainte de declaratiile presedintelui Emmanuel Macron, care a afirmat ca nu exclude implicarea trupelor aliatilor occidentali in Ucraina, ceea ce a provocat discutii aprinse si un val de obiectii publice din majoritatea capitalelor europene.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Piedone o acuza pe Anca Alexandrescu ca a luat spaga: „Vrei sa spun eu despre traistele tale pe care le-ai carat?” – Video

Scandal in direct la Realitatea Plus, luni seara, intre o realizatoare a postului, Anca Alexandrescu,…

O oră ago

Propagandistii Kremlinului sustin ca Occidentul a pierdut Razboiul Rece: „Finlanda si-a mentinut existenta datorita Uniunii Sovietice”

Directorul general al studioului de film Mosfilm, Karen Sahnazarov, sustine ca Uniunea Sovietica a castigat…

2 ore ago

Diana Sosoaca, discurs legionar in plenul Parlamentului: „Iudeo-bolsevicii au omorat peste 800.000 de romani in temnitele comuniste”

Senatoarea Diana Sosoaca a sustinut, marti, 14 mai, in Parlament, cu ocazia „Zilei solidaritatii si…

27 de minute ago

Fondul Monetar International va acorda o noua transa de imprumut Argentinei, laudand politica de austeritate a presedintelui Milei

Fondul Monetar International, cel mai mare creditor al Argentinei, a acceptat luni sa elibereze urmatoarea…

57 de minute ago

Putin se va intalni cu Xi la Beijing, pentru a discuta despre metodele prin care ar putea schimba ordinea mondiala

Liderul chinez Xi Jinping ii va ura joi bun venit in China lui Vladimir Putin…

25 de minute ago